Klin potvrđen za DTM 2021, ali ne vozi “mercedes”

Kako je pre desetak dana najavljeno, bivši F1 vozač Kristijan Klin izvešće svoj DTM debi u dolazećoj takmičarskoj sezoni.

Njegov program uključiće tri, a ne četiri vikenda, kako se prvobitno govorilo. Pojaviće se na startnoj rešetki na Zolderu, Nirburgringu i Asenu.

Još važnije, 38-godišnji Austrijanac u toj kampanji neće voziti “mercedes”, već “meklaren 720S GT3”.

On će u nemačkoj tradicionalnoj seriji braniti boje poljskog JP motorsporta, za koji nastupa i u Otvorenom GT šampionatu.

Namera je da Klinov parcijalni DTM program 2021. bude nastavljen punim angažman u seriji iduće godine.

“Radujem se izazovnoj sezoni koja me očekuje”, kazao je bivši pilot F1 timova Jaguar, Red bul i HRT.

“DTM trke biće moj apsolutni vrhunac ove godine. Tu možemo da se takmičimo s najboljim GT3 timovima i vozačima i pokažemo za šta smo sposobni.”

“U Meklarenu smo pronašli odličnog partnera za to i veoma se radujemo saradnji s ovim čuvenim proizvođačem.”

JP Motorsport je osnovan krajem 2018. kao EXP rejsing, a prošle godine dobio je svoje sadašnje ime, prema inicijalima svojih poljskih vlasnika Joane Šved i Patrika Rubinskog.

Za volanom “mercedesa AMG GT3”, Klin je zajedno s timskim kolegom Patrikom Krupinskim završio drugi u Pro-Am klasi u Otvorenom GT šampionatu 2020. Titula u klasi izmakla im je samo za jedan bod.

Bivši Red bul štićenik, Klin je svoj poslednji gran pri vozio 2010. u Abu Dabiju za Hispanija rejsing tim. Od završetka F1 angažmana takmičio se na 24 časa Le Mana, u Evropskoj Le Man seriji, Blanpan GT seriji i u Otvorenom GT prvenstvu, a gostovao je i u Australijskim superautomobilima i japanskom Super GT šampionatu.

Prva DTM sezona na GT3 tehničkoj platformi treba da startuje u Monci u drugoj polovini juna.