Glok: Ako me vidite u trkačkom automobilu, to će biti “BMW”

Photo by Hoch Zwei

Debitantski DTM tim ROWE rejsing objavio je ime svog prvog pilota u nemačkoj tradicionalnoj seriji; za tu ulogu odabran je Šeldon van der Linde.

Da li će ekipa iz Sarske oblasti u svom DTM poduhvatu imati jedan ili dva “BMW M6 GT3” zvanično još nije poznato.

Međutim, pozivajući se na informacije iz većeg broja različitih izvora, nemački Motorsport-Magazin tvrdi kako Južnoafrikanac neće biti jedini ROWE predstavnik u šampionatu, te da će mu timski kolega biti superiskusni fabrički BMW pulen Timo Glok.

Isti portal nagovestio je da će Šeldon van der Linde postati trkač ekipe Hans-Petera Naundorfa, što se ispostavilo kao tačno.

Ostankom u restrukturisanoj seriji baziranoj na GT3 platformi, Glok bi nastavio da se takmiči u kategoriji u kojoj neprekidno nastupa poslednjih osam sezona. Navodno je upravo njemu namenjen “BMW” sa inovativnim elektronskim upravljačkim sistemom, u kome nema mehaničke veze između volana i točkova, a koji su razvile kompanije Šefler i Paravan (za ovaj sistem morala bi da se traži dodatna homologacija).

Gloku je trkanje u sportskim automobilima relativno nov front. Karijera mu traje duže od 20 godina, a njegovo GT3 iskustvo svodi se na četiri endurans vožnje. U 2015. je sa Alesandrom Zanardijem i Brunom Spenglerom startovao na 24 sata Spa u specijalno prilagođenom “BMW Z4 GT3”, dok je 2017. i 2018. vozio 12 sati Bathursta, oba puta u “BMW-u M6 GT3”.

Početkom ove godine, on je debitovao na Roleksu 24 na Dejtoni, u postavi “BMW M8 GTE” sa još trojicom kolega. Nije predviđeno da Timo vozi i preostale IMSA trke izdržljivosti u 2021, baš kao ni Marko Vitman, još jedan fabrički BMW trkač koji je startovao na Dejtoni.

Tokom svoje karijere u jednosedima (do 2012), i od ulaska u DTM u svojstvu fabričkog BMW trkača 2013, Glok je retko pravio izlete u druge kategorije.

Trkač iz Lindefelsa tvrdi da je za to imao dobre razloge: “Ako bi drugi vozači sedali u druge automobile i zatim se vraćali u DTM, često se viđalo da im je teško da se ponovo “podese” na DTM auto. Za to je potrebno neko vreme, ali tokom trkačkog vikenda jedva da imate vremena. Zato sam uvek pokušavao da održim fokus na DTM-u i da vozim što je moguće manje drugih automobila.”

“I dalje imam ugovor s BMW-om. Ako me vidite kako sedim u trkačkom automobilu, to će biti “BMW”, podvukao je on.

Ostao DTM pilot ili ne, 39-godišnji Glok već ima obavezu kao stručni konsultant u F1 prenosima. Ove godine će, bar prema sada važećim rasporedima, doći do tri DTM/F1 preklapanja: Norisring/Red bul ring, Red bul ring/Zandvort i Hokenhajmring/Singapur.

U poslednjoj godini tehničkih pravila Klase 1, Glok je bio najstariji pilot na DTM startnoj rešetki. To se ni po čemu negativnom nije dalo primetiti. Štaviše, on je sezonu završio kao najbolje plasirani od svih BMW vozača, ispred Šeldona van der Lindea, čiji bi timski kolega sada mogao da postane.

Prva četiri mesta u generalnom plasmanu zauzeli su piloti dominantnog Audija, predvođeni fascinantnim Reneom Rastom, dok su Timo i Šeldon završili peti i šesti. Glok je u užasnoj sezoni za BMW na Zolderu izborio jedinu pol-poziciju za bavarskog proizvođača.

Na startnu rešetku 2021. on bi doneo iskustvo od 91 gran pri i 130 DTM startova. Vozač takvog profila seriji je definitivno potreban, jer bi dodatno uozbiljio i pojačao konkurenciju.

A u ROWE rejsingu DTM je već dobio moćno ime iz GT3 sveta. Ekipa je bila posebno uspešna u prošlogodišnjim trkama izdržljivosti: njen “BMW” je pobedio na 24 sata Nirburgringa, a njen “porše” na 24 Spa.