Roubotom i “sivik” na pol-poziciji na Brends Heču

Vozač “honde“ Danijel Roubotom je osvajač pol-pozicjie za prvu trku treće runde Britanskog šampionata turing automobila, koja se vozi na Brends Heč Indi konfiguraciji staze.

Mladom vozaču Dajnemiks “sivika“ ovo je druga BTCC sezona, a prva pol-pozicija u karijeri, dok iz njega startuju timski kolega Gordon Šeden i Džejk Hil u “fordu“.

Na početku kvalifikacija Hil je postigao najbrže vreme, ali je šest minuta pre kraja Roubotom preuzeo prvo mesto krugom od 48.074.

U poslednjim trenucima kvalifikacija Šeden se probio na drugu poziciju uz zaostatak od samo 5 hiljaditinki.

Hil je uz balast od 39 kg na kraju morao da se zadovolji trećim mestom (+0.105), dok se na poziciji četiri našao Tom Olifant u “BMW-u“ (+0.110).

Ejden Mofat u “infinitiju“ je bio peti (+0.244), na pozicijama šest i sedam klasifikovani su Tom Ingram u “hjundaiju“ (+0.258) i Ešli Saton u “infinitiju“ (+0.296), uprkos balastu od 66, odnosno 75 kilograma.

Kris Smajli u “hjundaiju“ je bio osmi, Džoš Kuk u “hondi“ opterećenoj sa 48 kg balasta završio je na devetom mestu, dok je prvih 10 kompletirao Stiven Dželi u “BMW-u“.

Kolin Turkington u “BMW-u“ s balastom od 57 kg nije mogao bolje od pozicije 14 (+0.383), dok su se Rori Bučer u “tojoti“ i Džejson Plejto u “voksolu“ našli na pozicijama 16 i 17.

Od 29 takmičara, jedino Nikolas Hamilton u “kupri“ nije bio unutar jedne sekunde u odnosu na Roubotoma.

Prva trka BTCC runde na Brends Heču na programu je sutra od 12:30.