Startovao BTCC: Na Doningtonu trke osvajali Turkington, Kamiš i Saton

U akciju je stupio i Britanski šampionat turing automobila: Na Donington parku su se u pobednike upisala tri vozača tri različita automobilska brenda, od kojih Infiniti prvi put u kategoriji.

Prvu trku dana osvojio je Den Kamiš u oficijelnoj “hondi sivik” Tima Dajnemiks.

S pol-pozicije je krenuo Turkington u “BMW-u”, a Kamiš je odmah izgubio drugo mesto – prešao ga je Ešli Saton, zahvaljujući zadnjoj vuči svog “infinitija”.

Turkington i Saton su se zatim upustili u dvoboj, što je Kamiš iskoristio da se pored njih probije na vrh. U celu akciju bila je umešana i “tojota korola” Toma Ingrama. Ingram je na kočenju pogurao Turkingtona, a ovaj Satona i tom prilikom se “infiniti” okrenuo. Posledično, šampion iz 2017. pao je na poslednje, 26. mesto.

Kamiš je vodio, Turkington se u opisanom incidentu održao na drugom mestu, a na treće se probio Rori Bučer u Motorbejs “ford fokusu”.

U isto vreme sa staze su sleteli Nikolas Hamilton i Sena Proktor. Prvi je bacio “folksvagen” u šljunak, drugi je parkirao “hjundai” na travi, što je izazvalo akciju sigurnosnog automobila.

U sprintu do karirane zastave Kamiš, Turkington (+0.707) i Bučer (+1.144) ostali su na prvim trima pozicijama. Za četvrto mesto izborio se Ingram, dok je Met Nil s oficijelnom “hondom” preoteo poziciju pet Tomu Olifantu, pilotu drugog fabričkog “BMW-a”.

Preostala mesta do desetog popunili su Sem Ozborn u FK2 “siviku”, Kris Smajli u “hjundaiju”, Stiven Dželi u “BMW-u” serije 1, te Tom Čilton u svom prvom nastupu za volanom “honde”.

Saton je od svog okretanja do cilja zabeležio značajan napredak: zadobio je 12 pozicija i klasifikovan je kao četrnaesti.

Kolin Turkington, Tom Olifant, “BMW 300i M sport”

U drugoj trci Turkington se revanširao za poraz iz prve: dominirao je zbivanjima, izgradio stabilnu prednost, prošao kroz cilj ispred 2,2 sekunde ispred Bučera i izborio 52. pobedu u karijeri.

Odlučio je start: Turkington je iskoristio zadnji pogon “BMW-a” i dobio duel sa Kamišom, kome je pol-pozicija pripala zbog pobede u trci 1.

Dodatno, Kamiš je imao pobednički balast od 60 kg pa se u ovoj trci mučio. Obišli su ga Bučer u “fordu”, Ingram u “tojoti” i Olifant u “BMW-u”.

Njegovo propadanje nakratko se zaustavilo kada mu se iza leđa našao timski kolega Nil, ali se otpozadi, sa 14. startnog mesta, probijao Saton, koji je dva kruga pre kraja za sobom ostavio obe fabričke “honde”.

Satonovom proboju pomogao je Hamilton. On je u drugoj polovini trke još jednom bacio svoj “VW CC” u šljunak, pa je ponovo intervenisalo sigurnosno vozilo i kolona je ponovo postala kompaktna.

Konačni raspored na pobedničkom postolju dobijen je kada je Olifant u pretposlednjem krugu preoteo treće mesto Ingramu. Saton se trudio da se ubaci u borbu za jednu od prve tri pozicije, ali mu to nije pošlo za rukom.

Na podijum su izašli Turkington, Bučer i Olifant, Ingram je bio četvrti, tek desetinku ispred Satona. Kamiš i Nil na cilj su stigli u formaciji, kao šesti i sedmi.

Ostatak top 10 poretka popunili su Adam Morgan u “mercedesu”, Stiven Dželi u “BMW-u” Džoš Kuk u “hondi”.

Ešli Saton, “infiniti Q50”

Na kraju prve BTCC runde u 2020. u pobednike se upisao i Saton, koji je u trci 3 obezbedio prvi trijumf brendu Infiniti u najvažnijoj seriji na Ostrvu.

Posle burnog dana, on je na inverznoj rešetki trećeg sprinta startovao osmi, pol-poziciju je posle žreba i inverzije prvih 12 iz trke 2 dobio Hjundaijev Kris Smajli.

Trku 3 je poveo Oli Džekson u “fokusu”, Smajlija je napadao Kuk, a Morgan je bio na repu ove četvoročlane grupe.

Saton je iskoristio četvoromeč da se približi vodećima. Smajli je savladao Džeksona, ovaj je propao na peto mesto, a onda je Saton redom krenuo da niže suparnike. Pao je Morgan, za njim i Kuk, a osam krugova pre kraja i dotle vodeći Smajli.

Saton je na cilj stigao 2.280 sekundi pre Smajlija, podijum je ugrabio i Kuk (+2.556), sledili su Morgan (+3.524) i Džekson kao peti (+4.890).

Četiri kruga pre kraja, Ingram je s “korolom” dobio duel sa Kamišovom “hondom” i obezbedio je sedmo mesto, Nil je kao osmoplasirani ispratio Halfords Juasa kolegu do karirane zastave, dok je fabrički BMW tandem Olifant – Turkington kompletirao poredak prvih 10.

Turkington je startovao dvanaesti sa maksimalnih 60 kg balasta i, kako se vidi iz krajnjeg rezultata, u trci 3 nije zabeležio neki poseban napredak. Za pobednikom je na cilju zaostajao nepunih 8 sekundi.

Posle 3 od 27 ovogodišnjih trka Turkington je sa 46 poena lider u vozačkom poretku. Slede ga Kamiš (40), Saton i Bučer sa po 37, peti je Ingram (36 bodova).

Na tabeli proizvođača bodovno su poravnati Honda i BMW, Tojota je treća i poslednja. U kategoriji ekipa lider je Tim BMW, ispred Halfords Juasa rejsinga i Motorbejs performansa.

Sledeći takmičarski vikend na rasporedu je već 8. i 9. avgusta na Brends Heč GP stazi.