Tim HARD predstavio svoju novu BTCC “kupru”

Tim HARD je prikazao svoju novu “kupru leon” s kojom će se takmičiti u Britanskom turing šampionatu.

Na onlajn prezentaciji viđena je “kupra” NGTC specifikacije u kamuflažnoj livreji, izrađena spremna za ugradnju hibridnog sistema, što joj je jedna od najznačajnijih karakteristika. Ekipa iz Kenta pravi četiri takva automobila za ovu sezonu najznačajnije serije na Ostrvu.

Njeno dosadašnje BTCC oružje bio je vremešni “folksvagen CC”, prvi put izveden na staze još 2013, a u redovnoj trkačkoj upotrebi u svakoj sezoni od 2017. naovamo. Iz njega je tim iscedio sve što je mogao i došlo je vreme za nešto novo.

HARD je još prošle godine najavio da će promeniti takmičarsku tehniku i preći na automobil proizvođača iz Martorela. Zasad su poznati vozači tri “kupre”: Džek Gof, Aron Tejlor-Smit i Glin Gedi, dok identitet četvrtog tek treba da bude saopšten.

Šef ekipe Toni Gilam proglasio je prezentaciju “kupre” posebnim i verovatno najvećim danom u istoriji postave: “Predsezona je uvek iscrpljujuće, ali i podjednako uzbudljivo doba a ove godine smo dostigli nove visine i u jednom i u drugom smislu.”

“Ogromno priznanje upućujem timu zbog sveg dosadašnjeg velikog rada. Za nama je nekoliko neverovatno teških meseci, tekuća pandemija korona virusa dala je sve od sebe da uspori naš program izrade automobila, ali sada smo spremni da izađemo na stazu i isprobamo njene mogućnosti.”

“Imamo prvi BTCC auto spreman za hibrid i to je veliko postignuće za mene i tim, na to sam neverovatno ponosan. U tome smo prvi i to nas dovodi u sjajnu poziciju za 2022, kada će BTCC ući u novu eru. Sve je to neverovatno uzbudljivo.”

“Gledajući u malo bližu budućnost, imamo sezonu 2021. da zaista ovladamo novim automobilom. Gomila drugih timova je promenila automobile za ovu godinu, a mi ćemo imai i jedan satelitski. To će za nas biti veliki ispit, ali dorasli smo tom izazovu.”

“Ekipa je enormno napredovala u poslednjih nekoliko godina i ja se neverovatno ponosim svima koji su u njoj angažovani. Ako novi auto bude išao onako dobro kako izgleda, ove sezone ćemo se boriti za vrh”, poručio je Gilam.

Gof je jedan od vozača čija je dužnost da tu borbu vodi na pisti. Novu “kupru” je “navijački” opisao kao najbolji turing auto koji je ikada video i istakao je: “Ovaj projekat će biti naša platforma koja će nas afirmisati u šampionatu.”

Tejlor-Smit je dodao: “Mislim da me kod “kupre” najviše impresionira posvećenost detaljima koju je tim HARD primenio. Svaka komponenta automobila projektovana je s performansama na umu, a u tome su učestvovali neki od najboljih inženjera u ovom sportu.”

“Kada sam i sam video ovaj auto, ne sumnjam da će on biti pretendent na vrh. Odmah primetite da se on savršeno uklapa u BTCC. Međuosovinsko rastojanje, dimenzije, čak i karoserija tačno su ono što je potrebno da bi auto bio konkurentan u ovoj seriji.”

I treći vozač Glin Gedi pohvalio je ljude koji su stvorili BTCC “kupru”: “Priznanje svima koji su pomogli u njenom razvoju i izradi. Ja sam se ekipi pridružio u septembru, tada je ovaj auto bio samo pomisao, ali je veoma brzo postao stvarnost.”

“Tim HARD je porodična ekipa koja je zadržala svoje suštinske vrednosti i bliskost među ljudima, a to se svakako videlo u procesu stvaranja novog automobila. Jedva čekam da naš test program počne, auto deluje brzo, agresivno i konkurentno za ovu sezonu.”

BTCC 2021. treba da počne na Trakstonu tokom vikenda 8/9. maja, a prva runda svakako se vozi bez publike.