Tom Čilton promenio tim, ove godine umesto “forda” vozi “hondu”

Turing trkač Tom Čilton promenio je sredinu i u Britanskom šampionatu 2020. voziće “hondu sivik tajp R” najnovije FK8 generacije tima BTC rejsing.

Čilton je 2017. izveo dvojni WTCC/BTCC program i na svetskoj sceni došao je do titule prvaka u kategoriji privatnika.

Potpuno posvećen nacionalnoj seriji, prethodne dve godine proveo je u ekipi Motorbejs performans.

Za volanom Motorbejs “ford fokusa” osvojio je dve trke, sezonu 2018. okončao je kao treći u generalnom, dok je u finalnom poretku 2019. klasifikovan kao deseti.

U nastupajućoj sezoni, njegov timski kolega biće Džoš Kuk, koji je kao pilot BTC rejsing “honde” lanjsku kampanju završio na četvrtoj poziciji u apsolutnom plasmanu vozača.

Čilton je u svojoj BTCC karijeri u dva navrata već nastupao za volanom “sivika”: 2003. u timu Arena motorsport, a četiri godine kasnije braneći boje zvaničnog Tima Dajnemiks.

On je najpre pohvalio svoju novu ekipu: “Tim se izvanredno pokazao prošle godine. Završili su četvrti u konkurenciji vozača i kao vicešampioni u konkurenciji privatnih timova, i to u prvoj sezoni sa “sivikom” FK8 generacije, što je izuzetno postignuće. Jedva čekam da počnemo da testiramo.”

“Imam sjajnu prošlost sa Hondom i radujem se što ću ponovo sesti za volan jednog “sivika”. Džoš Kuk je sjajan vozač, a ja volim kada imam dobre timske kolege da me podstiču”, dodao je 34-godišnji trkač.

“Voleo bih da verujem da svojim višegodišnjim iskustvom mogu da ekipi donesem nešto novo, da joj pomognem i poguram je ka vrhu kolone. BTC rejsing je relativno mlad tim, ali su mi njihov stav i peformanse prošle godine zapali za oko. Sviđaju mi se njihov pristup i profesionalizam.”

“Optimistično gledam na budućnost koju zajedno možemo da izgradimo, ne samo ove sezone, već nadam se i mnogo godina unapred.”

Suvlasnik BTC rejsinga Bert Tejlor istakao je da je dovođenje superiskusnog Čiltona u ekipu planirani korak u razvoju same ekipe: “Presrećan sam što smo “ulovili” Toma. Samo treba pogledati njegovu karijeru da bi se videlo kakav je on istinski talenat.”

“Potpisali smo Toma i to je još jedan deo našeg plana o napretku i jurišu na BTCC titulu 2020. On u tim donosi obilje iskustva i talenta i ne sumnjam da će svojim znanjem pomoći da dodatno razvijemo “sivik” ove sezone.”