Tordof pokušava da se izbori s gubitkom sina, propušta ostatak BTCC sezone

Nedavno pogođen porodičnom tragedijom, smrću sinčića starog samo sedam dana, vozač AmD tjuning “honde sivik” Sem Tordof neće se vraćati takmičenju u ostatku 2019.

Britanski pilot je to saopštio objavom na društvenim mrežama.

“Izrazi ljubavi koje smo primili zaista su nas učinili smernim, utešno je znati da ljudi misle na nas i da pamte Arla Džordža, pogotovu u trkačkom bratstvu”, poručio je Tordof, koji je u avgustu na Trakstonu upisao svoju jedinu pobedu u 2019.

“Naše vreme je posvećeno tome da kao porodica prihvatimo to što smo izgubili Arla i povratak u BTCC nije tema koju u ovom trenutku mogu da razmatram.”

Tordofov dečačić Arlo preminuo je uoči trkačkog vikenda na Nokhilu, pa je vozačke dužnosti u jednoj od AmD “hondi” preuzeo Majk Bušel. On u Škotskoj nije završio nijednu od trka, ali je tokom drugog sprinta postavio novi rekord staze. S druge strane, tamo je drugi pilot ekipe, Rori Bučer, trijumfovao na trci 1.

“Šef tima Šon Holambi i cela ekipa AmD bili su ogromna podrška u našoj situaciji i bilo je divno videti kako tim na Nokhilu proslavlja prvu Bučerovu pobedu na njegovom domaćem terenu. Znamo koliko im je sve to značilo”, stoji u nastavku Tordofove poruke.

“Želeli bismo da se zahvalimo Majku Bušelu, koji je prošlog vikenda u vrlo teškim okolnostima uskočio u igru. Njemu, kao i celoj ekipi, želimo svu sreću u ostatku sezone.”

Bušel će nastaviti da odmenjuje Tordofa do kraja takmičarske godine, na preostalim BTCC rundama na Silverstonu i Brends Heču.