Turkington cilja petu vozačku titulu, BMW šestu uzastopnu proizvođačku

BTCC sezona 2021. startuje ovog vikenda na Trakstonu, a Tim BMW želi da u njoj obori postojeće rekorde u šampionatu.

Zvanična BMW operacija koju sprovodi Vest Sari rejsing osvajala je proizvođačku titulu za bavarsku marku tokom proteklih pet godina.

Ponovi li to i ove sezone, BMW će postati prvi brend sa šest vezanih BTCC naslova u 63-godišnjoj istoriji serije.

O ispunjenju ove ambiciozne misije staraće se proširena, tročlana vozačka postava u sastavu Kolin Turkington – Tom Olifant – Stiven Dželi, kojima su povereni automobili “BMW 330i M sport”.

Turkington je jedan od BTCC velikana, a kao vlasnik četiri vozačke titule deli prvo mesto na večnoj listi. Upiše li 2021. još jednu titulu, biće najuspešniji trkač serije. Sve krune osvajao je u Vest Sari BMW automobilima, a poslednju upravo u modelu Serije 3.

Trkač iz Alstera je četiri puta pobeđivao na Trakstonu, na kom sezona nije započinjala od 2010. godine. U te pobede spada i ona iz 2017, koja je bila jubilarni stoti BMW trijumf u najprestižnijoj kategoriji na Ostrvu.

“Zima je svima bila komplikovana, a ja sam iskoristio vreme da napunim baterije i osetio sam pogodnosti jednog od najkompletnijih predsezonskih programa koji smo ikad imali. Svima nam je cilj, a pogotovu meni, da osvojimo šampionat i to se iz godine u godinu ne menja. Mislim da povećanje balasta uspešnosti znači da će stalno osvajanje bodova biti važnije nego ikada da bi se izvezla šampionska sezona”, poručio je Turkington.

Olifant je 2020. probio led i na Brends Heču je osvojio svoju prvu BTCC trku, a šesto mesto u konačnom poretku šampionata bilo mu je i najbolji plasman otkako vozi BTCC.

Olifant ima 30 godina, predstoji mu treća sezona sa WSR Timom BMW. U svakom od poslednjih devet startova na Trakstonu završavao je u prvih 8, a najbolji plasman mu je četvrto mesto iz 2019.

“Zadovoljan sam kako je prošla zima – mogli smo dobro da radimo na automobilu i prilično smo obogatili naša saznanja o “BMW-u” Serije 3. To će nam definitivno proširiti opcije kada budemo odlučivali o trkačkim i kvalifikacionim podešavanjima. Kada sam poslednji put vozio na Trakstonu bez balasta uspešnosti, borio sam se za podijum u sve tri trke. Svi počinjemo sezonu podjednako teški i to bi trebalo da nam pomogne da dobro počnemo i nastavimo s poboljšanjima koje smo izveli u 2020”, kazao je Olifant.

Dželi se za ovu sezonu pridružio Vest Sariju, vrativši se posle 11 godina u tim u kom je izveo BTCC debi 2008. Kao WSR vozač osvojio je dve trke, a potom se posvetio GT takmičenjima.

Tokom tri prethodne godine Dželi je vozio bivši WSR “BMW 125i M sport” i s njim je pobedio na Olton parku 2019. Sada 38-godišnjak namerava da poboljša svoj ukupni BTCC bilans.

Dželi je uporedio svoju bivšu i sadašnju trkačku spravu: “Veliki je korak napred. Po mnogo čemu su automobili slični, ali je Serija 3 bolja u svakom pogledu, pri skretanju, kočenju, u stabilnosti, u svemu. Savršeno mi je legao, to je veličanstven paket koji mi daje mnogo samopouzdanja uoči dolazeće sezone. Taj auto nikada nisam vozio na Trakstonu i zato će kvalifikacije biti veliki izazov, ali mislim da ćemo biti u pristojnoj formi kako vikend bude odmicao.”

WSR šef Dik Benets otkrio je da mu blizina svake sezone podiže nivo adrenalina u krvi: “Tako je uvek i 2021. nije izuzetak, pogotovu što smo završili predsezonske testove. Prešli smo solidnu kilometražu i nadam se da smo pronašli način da “BMW” učinimo još boljim. Znamo da konkurencija nije stajala u mestu, moraćemo da se trudimo iz sve snage.”

Jakob Ebrey Photography

“Mislim da je naša vozačka postava jedna od najjačih, ako ne i najjača, a to će biti izuzetno važno jer pokušavamo da obezbedimo rekordnu šestu vezanu proizvođačku titulu za BMW i da ubacimo Kolina, Toma i Stivena u borbu za vozački naslov.”

Prošla BTCC sezona je iz poznatih razloga bila neverovatno kompaktna i imala je devet umesto deset rundi. Program u 2021. podrazumeva 30 trka na osam autodroma, ali i određene promene pravila, pre svega povećanje maksimalnog balasta uspešnosti sa 60 na 75 kg.

Gudjir opcione gume biće na raspolaganju na četiri runde. One generalno pružaju bolje performanse, ali manje traju od standardnih. Superbrzi Trakston ne dopušta njihovu upotrebu, pa ih tu nećemo gledati.