Milovanović vodio do dva kruga pre kraja, u finišu trke ipak treći

Srpski automoblista Nemanja Milovanović vozio je prvu trku Centralnoevropske zone na šampionata kružnim stazama u Brnu i na cilj stigao treći.

On je sa trećeg mesta i startovao, ali je uspeo da savlada dvojicu konkurenata iz Austrije, međutim, to vođstvo nije održao.

“Mučili smo se malo sa setapom tokom celog vikenda, a zadnji kraj automobila nikako nisam mogao da smirim. Ipak, uspeo sam da savladam dvojicu konkurenata, poveo sam odmah posle starta i držao sve pod kontrolom do dva kruga pre kraja. U jednom trenutku mi je zadnji kraj mnogo pobegao, izgubio sam kontrolu i izleteo. Na svu sreću sam uspeo da se vratim kroz šljunak. Između mene i Austrijanaca se ubacio jedan “porše” koji je počeo malo da mi smeta, a ja nisam mogao da vratim ritam. Na kraju sam ipak osvojio podijum”, ispričao je Milovanović.

“Hvala mojoj ekipi koju uspeli da poboljšaju prianjanje između kvalifikacija i trka i brendu 365.rs koji je uvek uz mene. Sada ćemo pokušati da još malo smirimo auto za sutrašnje kvalifikacije i trke i nadamo se najboljem”, dodao je on.