Loson u “ferariju” pobedio za Red bul AF Korse u Austriji


Vozač AF Korse “ferarija”, Lijam Loson, pobedio je u prvoj DTM trci vikenda na Red bul ringu, ispred Geca i Elisa.

Trku je sa pol-pozicije započeo Loson, ispred dvojca Mercedesa Maksimijana Geca, i Ardžuna Mainija, dok je sa četvrtog startnog mesta u trku ušao “BMW M6” Šeldona van der Lindea.

Filip Elis je startovao sa petog mesta, takođe u “mercedesu”, dok je Kelvin van der Linde najbolje plasirani Audijev vozač na osmom startnom mestu, a najbolje plasirani “lamborgini” na startu je bio onaj kojim upravlja Esteban Mut, na 15. startnom mestu.

Start trke je bio pod istragom, a Vitman je pao na osmo mesto, dok se ispred njega vodila trostruka borba između Mainija, Elisa i Šeldona van der Lindea, gde je “BMW” uspeo da se probije napred, ali je Indijac uspeo da svoj Mercedes vrati na treće mesto.

Tokom drugog kruga, iza njih, Kelvin van der Linde, Aleks Albon i Vitman su vodili tromeč za šesto mesto, gde je, nakon što je zatvorio vrata “ferariju” i “audiju” u drugoj krivini i isterao ih van granica staze, Vitman došao do šestog mesta.

Elis i Vitman su prvi obavili promene guma, a posle je isto učinila većina vozača koji su se trkali na pozicijama unutar najboljih 10, gde je Gec izašao ispred svih, sa Elisom i Mainijem iza sebe. Loson je obavio obavezno stajanje na kraju osmog kruga i vratio se na stazu na ispred svih vozača koji su pre njega menjali gume.

Šeldon van der Linde je odustao u 11. krugom, nakon što njegov “BMW” nije uspeo da se zaustavi na kočenju za treću krivinu i nastavio je pravo u šljunak. Kelvin van der Linde je posetio boks ekipe Abt sportslajn i izašao je na stazu između Mainija i Vitmana. Južnoafrikanac je nastavio da se brani od dvostrukog DTM šampiona.

Na čelu kolone, vicešampion Niko Miler i Mut su se borili za vodeću poziciju, iako još nisu obavili stajanja, a sustigao ih je Majk Rokenfeler. Albon je uspeo da pretekne Vitmana u 19. krugu za 10. mesto, a jedan krug kasnije, takođe u drugoj krivini, Kelvin van der Linde je pretekao Mainija za osmo mesto.

Maini je pokušao da vrati poziciju, ali se van der Linde odbranio. U sledećem krugu su ga sustigli Albon i Vitman, gde je Albon uspeo na kratko da pretekne Indijca, ali nije uspeo da se odbrani na putu ka trećoj krivini.

Mut je uspeo da pretekne Milera u 23. krugu za vodeću poziciju, dok je Sofija Flerš pala na 11. mesto propuštajući vozače iza sebe, jer i dalje nije menjala gume. Albon je uspeo da konačno pretekne Mainija u 26. krugu i krenuo je u poteru za Kelvinom van der Lindeom.

Esteban Mut je imao sporu promenu guma u 30. krugu, a nakon promene, njegov “lamborgini” je ostao ukopan u boksu, pa je sa još izgubljenih sekundi izašao na stazu na 16. poziciji. Niko Miler je odustao u 32. krugu, a Albon je sustigao Kelvina van der Lindea.

U pokušaju da pretekne Elisa za treće mesto, van der Linde je otišao sa spoljne strane u drugoj krivini, što je iskoristio Albon i provukao se kasnim kočenjem pored lidera u generalnom plasmanu.

Lijam Loson je prvi prošao preko ciljne linije, ispred Geca i Elisa, dok je Albon u borbi za treće mestu pokušao da napadne Elisa, ali nije uspeo da se probije, tako da je trku završio na četvrtom mestu.

Peti je kroz cilj prošao Kelvin van der Linde, koji je imao blagi kontakt sa Albonom u finišu. Ardžun Maini je završio trku na šestom mestu, što mu je najbolji lični DTM rezultat, ispred Vitmana, Auera, Abrila i Gloka.

U generalnom plasmanu, Kelvin van der Linde vodi sa 139 poena, ispred Geca koji ima 116, a Lijam Loson se vratio među najbolja tri sa 108 poena.