Abt angažovao Rokenfelera i Van der Lindea za DTM kampanju 2021.

Nemac Majk Rokenfeler i Južnoafrikanac Kelvin van der Linde braniće boje Abt Audi tima u prvoj DTM sezoni koja se vozi po GT3 pravilima.

Rokenfeler je redovan učesnik nemačke tradicionalne serije još od 2007. godine. U njoj je ubeležio 193 starta, 6 pobeda, 32 podijuma i vozačku titulu 2013.

Najveći deo svoje DTM karijere Roki je proveo u timu Audi sport Feniks, ali je svojevremeno bio i Abtov pulen. U ovoj ekipi on je 2011. godine osvojio svoju prvu trku u kategoriji.

“Abt je nešto posebno, on je DTM konstanta”, rekao je 37-godišnji vozač uoči svoje petnaeste uzastopne DTM sezone.

“Oni su uvek pokazivali da mogu da se trkaju za titulu i imaju jedinstvenu motivaciju. Mislim da je zaista kul što se sada ponovo takmičimo zajedno. Uzbuđuje me nova DTM sezona i mislim da će biti zaista dobra.”

Naspram veterana discipline, na drugoj strani Abtove garaže nalaziće se Van der Linde, kao apsolutni DTM ruki. Međutim, on je s Audijem postizao velike uspehe u GT3 trkama na evropskom tlu, osvojivši dve titule u ADAC GT Masters, kao i trku Nirburgring 24H 2017. godine.

“Za mene je takmičenje u DTM-u ostvarenje sna i veoma sam zahvalan što mi je pružena ova prilika”, kazao je Van der Linde, čiji je brat Šeldon bio BMW trkač u prošloj DTM sezoni.

“Izuzetno dobro poznajem “R8 LMS” i ova uzbudljiva faza DTM predstavlja pravi trenutak za mene.”

Ekipa Abt za ovogodišnji šampionat prijavljuje par “audija R8 LMS” i tako nastavlja svoju višedecenijsku saradnju s proizvođačem iz Ingolštata. Vredi podsetiti da je Abt kao privatnik uveo brend sa četiri prstena u obnovljeni DTM 2000. godine.

I Rokenfeler i Van der Linde već su proveli izvesno vreme u Abtovim radionicama u Kemptenu, a iduće nedelje na Valelungi testiraće svoje ovogodišnje takmičarske automobile.

“Majk posle 14 godina poznaje DTM kao svoj džep, a Kelvin poznaje svaki detalj “audija R8 LMS”, istakao je direktor tima Abt sportslajn Tomas Birmajer.

“Verujem da ćemo s ovim tandemom i našim timom biti moćan učesnik šampionata. Već možete da pretpostavite koliko će visok ove godine biti takmičarski DTM nivo.”

“Želimo da igramo odlučujuću ulogu, da osvajamo trke i borimo se za titulu. To će biti moguće jedino ako pristupimo s potpunom strašću i radeći kao tim, kao što mi u Abtu činimo već mnogo godina.”

Abt sportslajn osvojio je DTM timsku titulu 2020, u drugoj i poslednjoj godini Klase 1, kada su njegovi trkači bili Niko Miler i Robin Frajns.

Start sezone 2021. predviđen je za 19/20. jun u Monci, čemu treba da prethode zvanični zajednički testovi na Hokenhajmringu i Lauzicringu.