Berger: Sofija Flerš nije došla u DTM zato što je žena

Juergen Tap / Hoch Zwei

Prvi predsezonski DTM test na Hokenhajmringu otvorio je niz tema vrednih detaljnije priče, a dolazak 20-godišnje Sofije Flerš u šampionat jedna je od medijski najatraktivnijih.

Istorija serije duža je od tri decenije, a Sofija je tek dvanaesta takmičarka u njoj. Ona je na Hokenhajmringu prešla prve zvanične krugove za volanom DTM automobila, što od ove godine podrazumeva sprave GT3 specifikacije.

Fleršova će u 2021. nastupati za klijentski Audi tim Abt sportslajn, kolege su joj Majk Rokenfeler, bivši DTM šampion, i Kelvin van der Linde, dvostruki osvajač ADAC GT Masters i Audijev dokazani GT as.

Ova trojka na raspolaganju ima “audi R8 LMS GT3”, mada Motoršport magazin tvrdi da Sofija na prvom predsezonskom testu nije vozila svoj automobil, već prerađeni model u koji su Šefler i Paravan ugradili inovativni sistem nazvan Spejs drajv (Space Drive).

U toj konstrukciji ne postoji mehanička veza između volana i ostatka upravljačkog sistema. Ona je bila instalirana i u “mercedes” Garija Pafeta, a planirana je i montaža u “BMW” Tima Gloka, mada se to poslednje ipak nije dogodilo. Svoj “redovni” trkački “R8 LMS” pilotesa iz Bavarske dobiće tek na drugom DTM testu početkom maja na Lauzicringu.

Na predsezonskim probama vremena krugova nisu u fokusu, a u Baden-Virtembergu su im relativni značaj umanjili i niske temperature pojava snega prvog dana.

U prvom planu bili su kilometraža i prikupljanje podataka, kao i potraga za orijentirima u upotrebi novih Mišlen pneumatika, na koje svi moraju da se navikavaju. Automobili su voženi natovareni gomilom mernih instrumenata, pa se veruje da nijedan nije bio na minimalnoj dozvoljenoj težini.

Prvi dan Fleršova je završila kao petnaesta od 18 učesnika, uz lični najbrži krug od 1:38.394. Za prvoplasiranim “mercedesom” Maksimilijana Geca kasnila je otprilike 1,8 sekundi. Taj rezultat Sofija je postigla vozeći sa restriktorom i zabeležila je 20 km/h nižu maksimalnu brzinu od ostalih Audi pilota. Restriktor je uklonjen za popodnevne sesije, ali su poboljšanja izostala zbog snega i nepovoljnih vremenskih uslova.

Iako se dan kasnije Nemica ubrzala do 1:38.260, završila je na poslednjoj, šesnaestoj poziciji. U poretku je bilo upečatljivo šestostruko vođstvo Mercedesovih vozača, od kojih je prvi bio Lukas Auer sa 1:36.153 na mekšim Mišlen pneumaticima. Sofija je od njega bila 2,1 sekud sporija.

“Ja bih bio oprezan s vremenima krugova”, upozorio je DTM šef Gerhard Berger. “Ne verujem da se mogu izvući zaključci o tome ko ima prednost, ali se može reći da će razlike između vozača biti male.”

Kao promoter serije, Austrijanac je pozdravio Sofijin DTM debi. Ona je prva dama u seriji od 2012. godine, kada su mušku konkurenciju izazvale Suzi Volf u “mercedesu” i Rahel Fraj u “audiju”.

“Sofija nije tu zato što je žena, već zato što je u auto-sportu pokazala dobre performanse. Pozicionirala se tako da je mogla da uđe u DTM. To nas veoma raduje, jer smatramo sjajnim kada žene mogu da prokrče svoj put u sportu.”

“Smatram da će se ona snaći i u DTM-u. To sigurno neće biti jednostavno i biće joj potrebna faza privikavanja. Ali, imam poverenja u nju. Za DTM je uvek bilo dobro ako bi se žena u njemu dobro pokazala. Sofija ima mnogo navijača, to svakako pogoduje kompletnoj platformi”, analizirao je Berger.

Sofija Flerš će kao DTM debitant morati da se suoči sa mnogim nepoznanicama, pre svega zato što je najveći deo dosadašnje karijere provela u jednosedima F3 i F4 nivoa. Takođe i LMP2 prototipi u kojima je nastupala u Evropskoj Le Man seriji i na 24 časa Le Mana imaju potpuno drugačije karakteristike od GT3 sprava, razvijenih za klijentsko trkanje i često namenjenih vozačima džentlmenima.

“Navikla sam na formule s izraženijom aerodinamikom i manjom težinom”, ispričala je Sofija. “To su i najveće razlike. A ABS je za mene novina i na kočenje još moram da se navikavam. Na nekoliko krivina sam promašila tačke kočenja. U Formuli 3 ni po kiši nisam morala tako rano da kočim! To će zahtevati najviše prilagođavanja, inače je sve ostalo veoma zabavno. Sve je išlo po planu, izuzev snega u sredu.”

Fleršova ističe da će mnoga saznanja moći da usvoji od momaka s kojima deli timsku garažu: “Kelvin ima mnogo iskustva, od njega i Majka ima šta da se nauči. Otkako sam ih upoznala na testu, stalno su pokušavali da mi pomognu. Atmosfera u timu je veoma dobra, a dvojica jakih timskih kolega meni su od velike pomoći.”

Početkom maja DTM izvodi drugi i poslednji zvanični predsezonski test na Lauzicringu, tu će Sofija i ekipa imati sledeću priliku da direktno odmere snage s konkurencijom. Na tim vožnjama biće na snazi novi Balans performansi, bliži onom koji će biti primenjen na prvoj sezonskoj rundi u Monci.

Za Hokenhajm je bio definisan poseban “test BoP” s ciljem da automobilima dopusti maksimalno moguće performanse, kako bi se na osnovu tako dobijenih saznanja moglo postupati dalje.