Klere sport dovozi dva “pežoa” i dve “kupre” u TCR Evropa

Francuski porodični tim Klere sport prijaviće četiri automobila za dolazeće TCR prvenstvo Evrope.

Ekipi kojom rukovodi bivši trkač Žan-Mari Klere to će biti treća uzastopna kampanja u šampionatu Starog kontinenta, a u njenoj floti biće zastupljeni automobilil dva različita brenda.

Za braću Tedija i Džimija Klerea rezervisani su “pežoi 308”, u kojima su se takmičili i dosad. Tedi je prošlu sezonu TCR Evropa završio kao deveti, a Džimi kao četrnaesti.

“Drago nam je što se vraćamo u evropsku seriju, tokom zime smo mnogo radili da poboljšamo “pežo 308”, izjavio je Tedi Klere.

“Međutim, veoma je teško predviđati jer je TCR takmičenje neverovatno neizvesno i nekoliko parametara mora da se uzme u obzir. Stalnost će biti ključ, a mi se nadamo da ćemo moći redovno da ulazimo u prvih pet. Nivo takmičenja će biti još viši nego prethodnih godina, ali daćemo sve od sebe jer ne dolazimo da bismo bili posmatrači.”

Dve “kupre” biće poverene vozaču džentlmenu Žilu Kolombaniju i Silvanu Pusijeu.

Kolombani je s Klere sportom izvezao dve trećine prošle sezone TCR Evropa, a Pusije je s istim timom ubeležio gostujući nastup u seriji na Ošerslebenu 2019.

U međuvremenu, Pusije je postao šampion Elit klase Andros trofeja i nastup na krugu doživljava kao pripremu za sledeću sezonu trkanja na ledu.

On je kazao: “Toliko sam srećan što ću učestvovati u celoj sezoni TCR Evropa. Rešio sam da se takmičim u šampionatu vrhunske klase kako bih odmerio snage s najboljim turing vozačima Evrope. Cilj mi je da poboljšam svoje veštine i spremim se za sledeću sezonu Andros trofeja.”