BMW kritikovao, Auer kontrira: Mišlen je odlična guma za Merceses i za DTM

Photo: Juergen Tap (Hoch Zwei)

Suprotno mišljenju BMW klijenata, vozač Mercedesa Lukas Auer pohvalio je Mišlenovu S8M medijum gumu namenjenu za ovosezonski DTM, rekavši da je sjajna i da se ponaša konzistentno.

Pošto je imenovan za zvaničnog isporučioca DTM pneumatika 2021, Mišlen je početno zagovarao upotrebu S9M tvrdih guma iz svoje proizvodne game.

Međutim, organizator serije je relativno kasno odlučio da usvoji za jedan stepen mekšu varijantu S8M, bojeći se da će tvrde i izdržljive gume za posledicu imati monotone trke.

Ovu promenu je oštro kritikovao šef klijentskog BMW tima ROWE rejsing Hans-Peter Naundorf, koji je kazao da mekša guma ne funkcioniše na njihovom “BMW M6 GT3” automobilu jer se potroši posle “pet do osam krugova”.

On je ocenio da bi medijum S8M guma mogla da donese veliku prednost konkurentskim automobilima, pre svega Mercedesovim, jer se ispostavilo da je njegov model “AMG-GT3” veoma brz na odabranim pneumaticima, a uopšte ih ne troši mnogo.

Pokazatelj je i činjenica da je Mercedes dominirao na oba zvanična zajednička DTM predsezonska testa, a sedam njegovih automobila završilo je među prvih 10 na poslednjoj probi na Lauzicringu. Lukas Auer je tada izvezao turu od 29 krugova na mekim gumama. Počeo je vremenima u zoni 1:46 i vožnju priveo kraju postigavši svoj lični najbrži krug od 1:44.726 u pretposlednjem prolasku pistom. Habanje guma se nije odrazilo na vremena, sve bolja kako je auto trošio gorivo i postajao lakši.

Naravno, Auer je posle svega pohvalio odabrani Mišlenov proizvod: “Teško mi je da govorim za druge automobile, ali su performanse guma bile sjajne i dobro je što smo odabrali tu gumu.”

“Mišlen je sjajna guma, veoma konzistentna i mislim da je opšti osećaj na S8 sjajan. Za mene lično to je sjajan izbor, ali verujem da je sjajan izbor za svakoga. Brža je, možete malo više da se oslonite na nju i kul je za vožnju.”

Osvajač pet DTM trka osetio je određenu degradaciju guma tokom opisane vožnje na Lauzciringu, ali je mogao da stvari drži pod kontrolom i ostane brz i na njenom kraju.

“To je bila dobra i konzistentna dugačka tura koju sam izveo lako, bar na Lauzicringu”, dodao je Austrijanac. “Da budemo otvoreni, Lauzicring je u svakom slučaju staza na kojoj je degradacija guma mala, tako da stvari još mogu da se promene.”

“Da, imao sam generalni pad performansi na zadnjoj i prednoj osovini, ali sam prilično dobro mogao da ga kontrolišem. Takođe sam stekao određeno iskustvo vozeći DTM prošle godine, kada smo morali da pazimo na gume.”

Monca je prva runda novog DTM šampionata, prvog u kom nastupaju GT3 automobili. Auer očekuje da će se “mercedes-AMG GT3” dobro pokazati na legendarnoj italijanskoj pisti, na kojoj se nemačka serija nikad dosad nije trkala.

“Tamo vam je potrebna dobra krajnja brzina, potrebno je da dobro jašete ivičnjake, i tako dalje. “Mercedes” sam već vozio u Monci i u njemu se osećam samouvereno. Ako sve izvedemo kako treba, trebalo bi da budemo blizu – nekad bolji, nekad lošiji – ali verujem da bi trebalo da izađemo na kraj sa svakom stazom ako naš posao obavimo dobro.”

“Verujem da su i Hokenhajmring i Lauzicring takođe sjajno odgovarali “mercedesu”. Ali, moramo da izvezemo nekoliko trka, a i Balans performansi o tome mnogo odlučuje. Ostatak (kalendara) bi mi bilo pomalo teško da ocenim.”