Pafet: Važno je da budem u Meksiku jer se Mercedes bori za titule u Formuli E

(Photo by Malcolm Griffiths / LAT Images)

Svoj izostanak sa prve DTM runde u Monci Gari Pafet je objasnio željom da ne poremeti šanse Mercedesa u bici za šampionske naslove u Formuli E.

Kao što smo ranije pisali, dvostruki DTM šampion zbog sudara kalendara Formule E i nemačke serije neće voziti njena prva dva takmičarska vikenda i na stazu će se vratiti u avgustu na Zolderu.

Njegov zamenik u Monci i na Lauzicringu biće osvajač 24H Spa Maksimililjan Buk, koji će pilotirati “mercedesom AMG-GT3” Mike motoršporta. Auto je opremljen inovativnim elektronskim upravljačkim sistemom (spejs drajv) kompanije Šefler-Paravan.

Pafet je između DTM takmičenja i svojih dužnosti u FIA električnim jednosedima odabrao da bude uz fabrički tim Mercedesa na e-priju Meksika. On je tamo angžovan kao rezervni vozač i konsultant.

Britanac se trkao u Formuli E u sezoni 2018/19. za ekipu HWA rejsleb, Mercedesovu “izvidnicu” u toj seriji (naslovna fotografija).

Na polovini aktuelnog šampionata Formule E, Mercedes je u žestokoj bici za timsku titulu s ekipama Jaguar i DS (sve tri staju u samo 7 bodova), a njegovi piloti Nik de Fris i Štofel Vandorn spadaju u najuži krug pretendenata na vozačku krunu.

Pafetov ugovor s Mercedesom koji se tiče obaveza u Formuli E omogućuje 40-godišnjem vozaču da se trka u drugim šampionatima u slučaju preklapanja kalendara, ali je on sam osećao da mu je dužnost da pomogne nemačkom proizvođaču da stigne do prve titule u sveelektričnoj FIA seriji jednoseda.

Pafet je objasnio da on nije ugovorom nateran da propusti Moncu i Lauzicring: “Formula E tim je vrlo dobar u tom aspektu. Oni znaju da želim da nastavim da se trkam, kao i da radim svoj posao u Formuli E, tako da postoje dozvole koje to omogućuju.”

“Propustio sam prvu trku Formule E u šestoj sezoni. Na njoj je po ugovoru trebalo da budem, ali sam otišao u Kjalami da vozim endurans trku Interkontinentalnog GT čelendža. Dakle, propustio sam trku Formule E da bih išao i trkao se u GT3. Nije da to nikad ne može da se desi.”

“Ali, situacija je takva da smo u borbi za svetsku titulu i imamo istinsku šansu da je osvojimo. To je ključni faktor u ovome, zaista smo u konkurentnoj poziciji i uopšte ne želimo to da poremetimo.”

“Moja uloga u Formuli E mnogo se proširila tokom poslednje sezone i po. Udaljio sam se od zaduženja rezervnog vozača i više posvetio ulozi savetnika, strateškom aspektu stvari. Postajem suštinski važan deo tima.”

“Zbog činjenice da smo u ovom času u borbi za svetsku titulu i ide nam prilično dobro, važno je da budem tamo.”

Foto: Gruppe C Photography

Pafetu je jasno da ga propuštanje dve DTM runde koštati prilike da pokuša da osvoji treću DTM titulu i eventualno je pridoda onima iz 2005. i 2018. Zato će mu u centru pažnje biti razvoj nove upravljačke tehnologije ugrađene u njegov “mercedes-AMG GT3”.

‘Spejs drajv’ sistem eliminiše fizičku vezu volana i prednjih točkova i konvencionalni stub upravljača. Klasičnu mehaničku kontrolu preuzimaju električni impulsi.

“Iskreno, mislim da bi svakako bilo lepo da se borim za titulu”, kazao je Pafet. “Ambiciozni smo, nastojimo da pokušamo i uspemo, nastojimo da pokušamo i pobedimo, da budemo uspešni. Međutim, više nego išta drugo, cilj ove sezone je da razvijemo novi upravljački sistem.”

“Razume se, bilo bi sjajno da imamo uspeha i radićemo u tom pravcu, ali nije realno da uđemo u sezonu nastojeći da budemo kandidati za titulu i da se za nju borimo. Imamo razvojni posao na servoupravljačkom sistemu automobila.”

“Nemamo predstavu kakav će BoP ove godine biti prema različitim brendovima. Mislim da u ovom trenutku još ima mnogo nepoznanica. DTM je pošao svojim putem, ne sledi ono što radi SRO.”

“Biće zanimljivo da se vidi šta će se događati i kakvi su automobili kada se uporede jedan sa drugim, ali naš cilj je isti kakav je oduvek bio.”