DTM ove godine isključivo na srednjetvrdim Mišlen pneumaticima

Foto: Gruppe C Photography

DTM će u sezoni 2021. koristiti samo jednu mešavinu Mišlen pneumatika, a iz game francuskog proizvođača odabrane su srednjetvrde – medijum S8.

U martu je objavljeno da francuski proizvođač preuzima ulogu zvaničnog DTM snabdevača i partnera serije u GT3 epohi i tvrdi se da je on izvorno zastupao upotrebu tvrđih S9 guma.

Međutim, organizator serije se bojao da će ove izdržljivije gume rezultirati monotonim trkama, pa se opredelio za mekšu varijantu. Ona je bila intenzivno korišćena na predsezonskom testu na Lauzicringu.

Ilustracije radi, Mišlen je na poslednji trodnevni kolektivni test dopremio ukupno 550 slikova S8 mešavine, 60 guma tvrđe S9 mešavine i 140 pneumatika za kišu.

Tvrdi se da DTM organizator timovima neće ostaviti mogućnost da sami odluče hoće li montirati tvrđe ili mekše pneumatike, već da će korišćenje isključivo ovih drugih propisati kao standard.

Dve po karakteristikama različite mešavine dodale bi još jedan strateški element šampionatu, ali su same ekipe bile protiv njihove upotrebe jer imaju malo prilika za testiranja, neophodna da bi se obe dobro razumele.

Takođe, dve različite mešavine guma u opticaju zakomplikovale bi određivanje parametara Balansa performansi za DTM automobile GT3 specifikacije.

“Trenutno imamo na raspolaganju dve mešavine guma, ali ćemo se opredeliti za onu mekšu kao standardnu”, izjavio je DTM šef Gerhard Berger.

“Ako bude trka na kojima temperature budu ekstremno visoke, ili na kojima je opterećenje guma isuviše veliko, onda imamo i drugu opciju. Ali, ja očekujem da ćemo izvesti celu sezonu na mekšoj mešavini.”

(Photo by Hoch Zwei)

Vozač Abt “audija” Kelvin van der Linde, osvajač trke 24 sata Nirburgringa, podržao je DTM organizatora u odabiru medijum Mišlen gume, istakavši da je određena degradacija pneumatika neophodna da bi trkanje bilo dobro.

“S8 guma je tipično mekša i kod nje zapažamo mnogo veću degradaciju nego kod S9. Istovremeno, primećujemo kako se ona bolje zagreva, pogotovu u sadašnjim hladnim mesecima. To nam mnogo pomaže i to je mnogo bezbednije.”

Južnoafrikanac je dodao da je potrebno određeno vreme da se S9 gume zagreju, što bi pri nižim temperaturama moglo da predstavlja sigurnosni problem.

“S9 može da bude veoma nezgodna kada izlazite iz boksa. Verovatno bi u letnjim mesecima ona bila možda i malo bolja, kada su temperature visoke. Ali, po mom mišljenju, S8 je verovatno bolja guma za trkanje, jednostavno samo zato što ćemo videti određenu degradaciju, a ja mislim da nam je degradacija potrebna da bismo imali dobro trkanje.”

“GT3 automobili imaju ABS i očigledno je svaki vozač na određenom limitu u zoni kočenja. Kada postoji ABS, ne možete mnogo učiniti kako biste kočili kasnije od drugog vozača. Zato stvarno pokušavate i usredsređujete se na to da gume čuvate bolje od drugih i da to maksimalno iskoristite ako vidite da gume na drugim automobilima popuštaju.”

“Po mom mišljenju, sa S9 bezbednost postaje značajnija tema. Verovatno bi bilo veoma čupavo u prvom krugu trke sa njima. Iz perspektive vozača, skloniji sam S8 gumama”, zaključio je Van der Linde.

Mišlen u gami ima još mekšu mešavinu označenu sa S7, ali je njena upotreba za sezonu 2021. isključena.

“Sedmica” je još performantnija i mekša, ali se ta guma jače troši”, dodao je Tomas Jeger, šef klijentskih trkačkih operacija Mercedesa-AMG. “A to bi mogao da bude problem na agresivnim podlogama jer morate da prenesete gume na sledeći trkački vikend. Želite da ljudi voze treninge.”