DTM piloti saglasni: Ne može se punim gasom kroz krivinu 1, čak ni u kvalifikacijama

(Photo by Hoch Zwei)

Glavne teme uoči DTM vikenda na Lauzicringu bile su nova krivina 1, deo tri-ovalne konfiguracije staze sa nagibom od 6 stepeni, i pitanje mogu li je vozači u svojim GT3 spravama proći punim gasom.

U petak su na istočnonemačkoj pisti izvezeni rana jutarnja dodatna proba i dva treninga, a takmičari su generalno stekli utisak da će tu ipak morati da se podigne noga s pedale, čak i u kvalifikacijama.

Najpre vremena. Najbrži od 19 učesnika prvog treninga bio je Ardžun Maini u “mercedesu” sa 1:31.882 (prosek 180,2 km/h), ispred kolege po brendu Maksimilijana Geca (+0.165) i Aleksa Albona u “ferariju” (+0.193).

Na drugoj 45-minutnoj sesiji primat je preuzeo Šeldon van der Linde u ROWE rejsing “BMW-u”, krugom u vremenu 1:31.221 (181,5 km/h), a sledili su ga Albon (+0.002) i Mercedesov Lukas Auer (+0.266). Peto mesto Majka Rokenfelera u “audiju” značilo je da su četiri brenda prisutna u top 5 poretku.

Temperatura vazduha je tokom treninga u petak iznosila oko 26 stepeni Celzijusa, a asfalta blizu 40.

Iako su pre dolaska na Lauzicring pojedini piloti na osnovu podataka iz simulatora bili uvereni da će 300 metara dugačku prvu levu krivinu prolaziti punim gasom u kvalifikacijama, saznanja stečena u realnim uslovima navela su ih na drugačije zaključke.

Sada je zastupljeniji stav da je takva vožnja teško izvodljiva (ili potpuno neizvodljiva), jer će trkači zahvaljujući centrifugalnoj sili završiti u zidu sa desne strane piste.

Tome doprinose i neravna priroda staze, kao i komadi gume koji otpadaju s točkova i gomilaju se van idealne linije.

“U mom slučaju definitivno još nije bio pun gas i sumnjam da će biti u bilo kom trenutku vikenda”, rekao je vicešampion serije Niko Miler, vozač Rozberg “audija”.

“Osećaj je sada potpuno drugačiji i vožnja na limitu je veliki izazov u svakom krugu. Krivina je veoma, veoma brza, ali mislim da je potrebno malo podići nogu, samo da bi se spustila prednja osovina i kako bi se osiguralo da ostajete na čistoj putanji.

“Možete videti puno otpadaka i prljavštine sa spoljne strane krivine, ako vam je auto previše desno, proći ćete tačno kroz tu prljavštinu i izgubićete prianjanje. Kako vikend bude odmicao, mislim da će preostati samo jedna putanja i želećete da budete na njoj da smanjite odizanje automobila.”

Osvajač prve trke GT3 DTM ere, Red bul junior Lijam Loson, dodao je: “Dopada mi se krivina 1, vidite da mnogi vozači tu isprobavaju različite putanje. Zabavna je za vožnju i veliko je zadovoljstvo kada je prođete kako treba.”

“Ja je još nisam prošao punim gasom i ne mislim ni da ću je tako proći, čak ni u kvalifikacijama. Zaista osećate koliko opterećena postaje desna strana automobila u toj krivini, a ima i mnogo neravnina.”

“Dok sam pratio druge automobile, mogao sam da primetim da dodiruju asfalt i da lete varnice. Van idealne putanje je mnogo otpadaka od guma i prljavštine, dakle ja tuda nisam išao punim gasom i ne mislim da to može da se izvede.”

BMW as Timo Glok veruje da će vozači brže prilaziti prvoj krivini kako se u asfalt bude utiskivalo što više gume, ali ne misli da će se uslovi dovoljno poboljšati da je učine mestom koje se vozi bez podizanja noge s gasa.

“To je i te kakva krivina i dobra je za predstavu. Kada smo u četvrtak šetali stazom, mislili smo da će tuda biti lako, možda čak i punim gasom, ali prilično je drugačije kada tu vozite prvi put.”

“Ne mislim da će moći da se ide punim gasom u kvalifikacijama, ali će prianjanje sigurno postajati bolje tokom vikenda. Možda bi u nedelju ujutru, na drugom treningu, bilo najlakše ili najbliže da se bude blizu… Neću da kažem punog gasa, ali možda blizu tome.”

Mercedesov pilot Maksimilijan Buk zaključio je: “Mislio sam da će ta krivina biti lakša, ali to nije slučaj. Auto se kreće i tu će biti puno akcije.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*