Dvanaest trka u 23 dana: Hoće li Rastove obaveze u Formuli E ugroziti odbranu DTM titule?

DTM prvak Rene Rast nalazi se pred jednim od najvećih izazova u karijeri: njegov domicilni šampionat startuje početkom avgusta na Spa-Frankoršampu, on ima zadatak da odbrani naslov, stekne i treću titulu u nemačkoj premijum turing seriji i da Audijevu oproštajnu sezonu pretvori u kampanju za pamćenje.

Međutim, 33-godišnjak je dobio i drugi fabrički Audi angažman: voziće njegov Formula E automobil na šest trka koje će činiti završnicu sezone sveelektričnog FIA prvenstva jednoseda. Sve te trke biće održane na Tempelhof aerodromu u Berlinu, u formi trostrukog duplog programa, uz korišćenje tri različite verzije staze.

Između jedne i druge serije nema preklapanja, što znači da Rasta tokom avgusta očekuje ukupno 12 trka u samo 23 dana. Formula E vozi se 5/6, pa 8/9, a zatim 12/13. avgusta. DTM ima zakazane termine 1/2. avgust na Spa, 14/16. i 21/23. avgust na Lauzicringu.

Posebno su kratki rokovi između DTM Spa vikenda i početka berlinske avanture (tri dana) i onaj između poslednjeg e-prija 2020. i prvog vikenda na Lauzicringu (samo jedan dan!).

Ovaj mamutski program ne sleduje samo Rastu, od Audijevih fabričkih DTM pilota imaju ga i Niko Miler i Robin Frajns, vozači Formule E za Dregon rejsing, odnosno Virdžin rejsing. Međutim, Rast je po formi poslednjih godina verovatno najbrži DTM vozač kuće iz Ingolštata i njen glavni adut u borbi za tron. Zato se javljaju strahovanja da će ga obaveze u Formuli E iznuriti, da će negativno uticati na njegove performanse i izdanja u seriji s krovom i prekrivenim točkovima.

“To će biti mesec pun stresa, sa svim tim uzastopnim DTM i Formula E trkačkim vikendima. Videćemo kako će proći”, komentarisao je Rast. On se u električnoj formuli realno bori za ostanak s Audijem u svojstvu fabričkog vozača, jer će ona biti jedini zvanični sportski program kuće u 2021.

Ukoliko se predstojeće Rastove dužnosti u Formuli E zaista pokažu kao hendikep u DTM kampanji, situaciju bi prvi mogao da iskoristi BMW adut Marko Vitman.

Upitan da li je moguće da će Rast zbog svega izgubiti koncentraciju, Bavarac je odgovorio: “Nemam pojma. Meni je svejedno da li on vozi ili ne. U potpunosti sam koncentrisan na DTM sezonu 2020. Šta konkurencija ili druge osobe rade, to jednostavno nije moj problem. O tome moraju da odluče kolege iz Ingolštata i Rene.”

Šef Audi sporta Diter Gas ne strahuje od negativnog uticaja paralelne kampanje na Rasta. Znajući koliko se detaljno i vredno njegov pulen priprema za sve izazove Gas je uveren da je on dorastao svakom izazovu: “On je u prošlosti već često pokazivao koliko je brz u novoj seriji i bez dugog navikavanja na nju.”

Indikativan je Frajnsov slučaj iz 2019. Holanđanin je paralelno vozio kompletan program u DTM-u i Formuli E i nije izgledalo da su stalna prilagođavanja na drugačiju tehniku na njega delovala štetno. Frajns je u maju i junu prošle godine imao pet uzastopnih radnih vikenda, a na e-priju Njujorka čak je zabeležio i pobedu.

“Robin je dokazao da je to moguće”, nastavlja Gas. “Mislim da je čak i jednostavnije paralelno voziti Formulu E i DTM jer su automobili toliko različiti. To nije slučaj kao kada se voze dva slična automobila i kada čovek stalno mora da se adaptira. Ako je razlika između vozila manja, kao otprilike između GT3 i DTM, onda je sve malo teže.”

Upravo iz tog razloga Audi je Mileru dozvolio da i on vozi paralelni DTM/Formula E program.

Rast je dosad imao samo jedan start u Formuli E, na e-priju Berlina 2016, kada je u ekipi Aguri, u automobilu prve generacije odmenio Antonija Feliksa da Koštu. Kako DTM šampion sam ocenjuje Formula E izazov?

“To je sasvim drugačija vožnja”, kaže Rast za Motorsport-Total.com. “U DTM-u uvek pokušavate da vozite maksimalno brzo. Jasno, u Formuli E takođe, ali dok DTM vozite punim gasom sve do tačke kočenja, u Formuli E mnogo ranije dižete nogu s gasa.”

“Fokus je drugačiji zato što se tu radi o uštedi energije i tome slično. Isto tako, i format je potpuno drugačiji i to mi je svojevremeno bilo i malo preterano. Sedište sam dobio bezmalo tek na dan trke, pre toga nisam vozio ni jedan jedini krug. Na prvom treningu sam prešao svoj prvi krug vikenda. S tog aspekta, sve je to bilo i određeno prezasićenje.”

Rast se upravo danas, 3. jula, upoznaje sa Formulom E druge generacije na testu na Lauzicringu i o tome kaže: “Baš me zanima kako će sve to izgledati na Lauzicringu. Naravno da će biti opuštenije jer oko sebe neću imati druge automobile. I tamo je takođe malo otvorenije nego na uličnoj stazi.”