Frajns: Moja prva pobeda nije mogla da stigne na mestu boljem od Asena!

Audijev pilot Robin Frajns je u subotnjoj trci na domaćem terenu na Asenu zabeležio svoj dugo iščekivani prvi DTM trijumf.

Holanđanin je u ovoj sezoni već osvojio četiri pol-pozicije, ali nijednu nije pretvorio u pobedu.

Možda i paradoksalno, 29-godišnjak iz Mastrihta slavio je na trci na kojoj nije krenuo s prvog, već sa drugog mesta, ali je to bar učinio pred navijačima, prvi put puštenim na DTM tribine u 2020.

Nemci su izračunali: od poslednje pobede jednog holandskog pilota u prestižnoj seriji čekalo se 5.970 dana. Toliko je prošlo od maja 2004, kada je na Eštorilu slavio Kristijan Albers.

Frajns je posle 36 krugova sprinta odneo prevagu u tromeču s Audi kolegama Loikom Divalom i Nikom Milerom – branilac titule Rene Rast nije bio u igri za pobedu. Pomenuta trojka vodila je bitku do ciljne linije, na kojoj je stala u samo devet i po desetinki sekunde.

“Trebalo mi je tri godine da dođem do svoje prve DTM pobede”, rezimirao je Frajns. “Nekoliko puta sam bio blizu i često sam imao osećaj da sam imao tempo da je postignem. Ali, uvek bi mi se nešto isprečilo. Osvojio sam nekoliko podijuma, ali nikad mesto na vrhu. Sad sam zaista srećan što sam pobedio ovde, u Asenu, gde su navijači ponovo pušteni na tribine. Nije moglo da se desi na boljem mestu od Asena.”

Iako je završio drugi, Dival se danas istakao. Osvojio je pol-poziciju, dobro je startovao i vodio je. Od Frajnsa se branio sve do 7 krugova pre kraja, kada je domaći trkač izveo odlučujući potez i izbio na čelo. Francuz ga je do karirane zastave pratio pokušavajući da se revanšira, ali je i sam morao da pazi na retrovizore i na preteći sestrinski Milerov “audi”.

“Razume se da sam razočaran što sam toliko dugo vodio trku, a završio sam je tek kao drugi”, požalio se Dival. “Mučio sam se s gumama, u prvoj fazi trke s prednjim, u drugoj sa zadnjim. Bili smo malo nesigurni sa strategijom, možda smo pitstop obavili za nijansu prerano. Da je bilo drugačije, možda bih mogao da zadržim Frajnsa za sobom još krug ili dva i ishod je mogao biti drugačiji.”

“Na kraju sam imao još dovoljno u rezervi da mu se opet približim, ali su prilazak i preticanje dve različite stvari, nijednom nisam bio dovoljno blizu da napadnem bez rizika. Ipak, performanse su okej. Holanđanin koji pobeđuje u Holandiji, to je sjajna priča, ali sutra ja želim da budem na vrhu podijuma!”

Komentar je imao i trećeplasirani Miler: “Trka je obilovala iznenađenjima. Naravno, nadao sam se da ću odbraniti svoje treće mesto sa starta. Međutim, u prvoj krivini je bilo malo klizavo i izgubio sam pozicije. Kad ih toliko izgubite na startu, treće mesto je još i dobar rezultat.”

“Što se tiče guma, nisu se toliko trošile. Očekivao sam dva pitstopa, ali se ispostavilo da je jedan dovoljan i to je stvarno bilo iznenađenje. Posle boksa sam imao taj problem da sam pratio Loika, a i on je mogao da koristi DRS da bi napadao Robina. To je bio odlučujući problem, ali mi je drago zbog ekipe i mog timskog kolege Robina. Često je pokazivao da može da pobedi, a sad je to i dokazao crno na belo.”

Uoči sedme trke sezone, DTM timovi nisu bili sigurni da li će jedno ili dva zaustavljanja u boksu predstavljati pravu strategiju. Život im nije olakšao ni pljusak koji se na Asen spustio između kvalifikacija i starta i ostavio nekoliko vlažnih mesta na u februaru menjanom asfaltu. Ipak, svi su vozači startovali na slikovima, a jedna zamena pneumatika se zahvaljujući i vlažnoj pisti pokazala kao izvodljiv i ispravan izbor.

Posle dvostruke pobede na Lauzicringu, BMW armada je u Holandiji doživela sudar sa stvarnošću. Tempo u kvalifikacijama nije bio na potrebnom nivou, a najbolji predstavnik kuće u trci 1 bio je šestoplasirani Džonatan Aberdin. Bavarci su priznali mogućnost da su u prilazu trci možda bili isuviše oprezni.

Ako ništa drugo, današnju vožnju će pamtiti Robert Kubica, koji je s klijentskim “M4 DTM” upisao prvi DTM poen. S druge strane, Marko Vitman će želeti što pre da zaboravi subotnji nastup: prošlogodišnji pobednik sa Asena udaren je i okrenut na stazi i rangiran je tek kao četrnaesti.

“Okrenuli su me i moja trka je tu bila gotova. Zadnje krilo mi je oštećeno, pa sam se samo kotrljao stazom. To je razočaranje, ali i generalno BMW danas nije bio u igri za nešto više”, konstatovao je Vitman.

Miler i posle prvog sprinta na Asenu ostaje ubedljivi lider šampionata sa 149 poena. Do promene je došlo na drugoj poziciji – zahvaljujući današnjem rezultatu, nju je preuzeo Frajns (119 bodova), a Rast je sa 107 poena pao na treće mesto.

Koliko su ova trojica dominantna u kvalifikacijama u dosadašnjem toku sezone ilustruje podatak da su u zbiru osvojili 38 od 42 raspoloživa bonus poena za tu fazu vikenda. Preostala četiri upisao je Dival. Nijedan od ostalih 12 DTM takmičara nijednom u 2020. nije startovao s jedne od prve tri pozicije.

Nedeljni program na Asenu počinje drugim kvalifikacijama vikenda, a završava se drugom trkom, koja startuje u 13:30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*