Pavlović i Guzman dva puta na podijumu na Nirburgringu

Foto Speedy

Srpsko-meksički tandem u sastavu Miloš Pavlović – Raul Guzman izborio je dva izlaska na pobedničko postolje na trkama Lamborgini supertrofeja na Nirburgingu.

U subotu su na gran pri verziji piste u Ajfelima održane obe trke druge runde najbržeg monomarka takmičenja na svetu. Pavlović i Guzman bili su jednom drugi, a jednom treći i blago su povećali vođstvo u poretku serije u PRO klasi.

U obema trkama oni su startovali s pete pozicije, ali s ambicijom da se domognu jednog od stepenika pobedničkog postolja. Prvu smenu prvog sprinta vozio je Meksikanac, koji je do predaje dužnosti napredovao jedno mesto pretekavši Nemca Sebastijana Baltazara.

Ekipa Target rejsing istakla se brzim i efikasnim radom prilikom zamene vozača i guma, a Pavlović je krenuo napadački čim je napustio pitlejn. U tome mu je pomogla i intervencija sigurnosnog vozila, angažovanog jer je “lamborgini” Libora Dvoračeka ostao parkiran na stazi. Time je praktično neutralisala sve dotle stvorene razlike među takmičarima.

Trinaest minuta pre planiranog kraja 50-minutne trke, sigurnosno vozilo se povuklo. Miloš je počeo da pritiska Poljaka Andžeja Levandovskog, obišao ga i dospeo do druge pozicije u PRO klasi i apsolutno. Srpski automobilista kroz cilj je prošao četiri sekunde iza pobedničkog “hurakana” koji su vozili Din Stonmen i Kiko Galbijati.

U trci 2 uloge su promenjene: Pavlović je vozio prvu smenu i osvojio je jedno mesto, a posle pitstopa ostatak posla obavio je Guzman i napredovao do treće pozicije.

“Uspeli smo da se u Nirburgringu popnemo na pobedničko postolje dva puta što je super rezultat!”, izjavio je beogradski automobilista nastanjen u Italiji. “Povećali smo vođstvo u šampionatu sa sedam na devet poena.”

“Sad je važno da se koncentrišemo na sledeći trkački vikend i pokušamo da poboljšamo performanse automobila i da se u Barseloni pojavimo još jači, kako bismo uspeli da nastavimo pohod ka šampionskoj tituli. Hvala ekipi Target i timskom kolegi Raulu, nastavljamo borbu!”

Posle trka na Nirburgringu Pavlović i Guzman imaju četiri podijuma u četiri starta. Oni su zadržali vodeću poziciju u plasmanu vozača sa po 49 bodova, dok je treći u generalnom bivši F2 šampion Stonmen, koji vozi za ekipu Bonaldi i ima 40 poena.

Sledeća runda Lamborgini supertrofeja na programu je 10. i 11. oktobra na stazi Barselona Katalonija. Tamo se takođe voze dve sprint trke.