GTE klasa i Klasa 1 zajedno kao varijanta za DTM opstanak?

Bivši nemački trkač Altfrid Heger izneo je svoje mišljenje o tome kako bi se moglo obezbediti da DTM preživi potencijalno terminalnu krizu otvorenu budućim istupanjem Audija.

Po njemu, neposredno rešenje za 2021. je uključivanje tehnike GTE klase u ovo takmičenje. Tako bi se prebrodio jednogodišnji ili dvogodišnji period, posle kog bi na scenu stupio sasvim novi tehnički koncept, ali opet zasnovan na siluetnim automobilima i motorima s unutrašnjim sagorevanjem.

O varijantama za DTM opstanak govori se već dugo, a u poslednje vreme čest je stav da važeća pravila Klase 1 seriju čine preskupom za dalji život, iako su ona uvedena tek 2019.

I sam DTM takmičar i osvajač trka krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka, Heger predlaže premijum turing seriji da prigrli GTE automobile kakvi se trkaju u FIA Svetskom endurans prvenstvu i američkom IMSA šampionatu.

Ta ideja nije nova, niti se prvi put pominje. Navodno ju je i sam DTM organizator razmatrao kada je seriju trebalo spasavati zbog odlaska Mercedesa, i to kao alternativu zajedničkoj tehničkoj platformi sa Super GT šampionatom. Stvar se, kao što znamo, tada završila partnerstvom s Japancima, a ono je rezultiralo formiranjem aktuelnog pravilnika Klase 1.

BMW više nema WEC program, ali se njegov “M8” trka u GTE klasi IMSA šampionata. Spremne automobile te specifikacije već imaju Porše, Ferari, Korveta i Aston Martin.

Dve su ključne poente u Hegerovom stavu. Prvo, GTE klasa bi poslužila da u kratkoročnom periodu sačuva DTM od gašenja. Drugo, automobili tog standarda trkali bi se paralelno sa postojećom tehnikom Klase 1, uz odvojenu klasifikaciju i bodovanje.

“Povlačenje Audija nije nokaut za DTM,” kazao je Heger za Motorsport.com. “To je prilika za obećavajući novi početak. I još je moguće promeniti tehnička i sportska pravila s pogledom u budućnost.”

“Automobili kao što su “porše 911 RSR”, “ševrolet korveta”, “aston martin” ili “ferari” svakako bi bili pravo prelazno rešenje za DTM. Ti GT automobili su trenutno šlag na torti u Svetskom endurans prvenstvu i lako ih je dobaviti. Zato njih u ovom momentu vidim kao klijentske DTM automobile, verovatno zajedno s automobilima Klase 1. Oni bi čak mogli da voze zajedno neku godinu ili dve.”

Za opisano rešenje postoji primer u istoriji nemačkog auto-sporta. DRM serija trkala se od 1972. do 1985. godine i uključivala je istovremeno i turing i sportske automobile. U njoj je bilo mesta za tehniku Grupa 2, 4, 5, 6 i Grupe C i smatra se duhovnom pretečom DTM-a.

Pošto bi GTE automobili poslužili kao privremeno rešenje za tešku DTM situaciju, za dalju budućnost serije organizator mora da pronađe novu tehničku formulu. Ona ne bi podrazumevala hibride, već sprave “stare škole” ne bi zavisila previše od proizvođača i njihovih korporativnih interesa i obaveza.

“Do sredine 2020, mora da se razvije potpuno novi koncept za DTM”, razvija Heger svoju zamisao i dodaje da električna mobilnost nije pravo rešenje: “Ne mislim da su električni automobili zanimljivi ljubiteljima auto-sporta koji godinama posećuju VLN, GT Masters i DTM trke.”

“Po mom mišljenju, koncept za DTM promotera ITR moraju biti motori koji urlaju, zanimljive siluete, ali takav da i dobrostojećim privatnim ili profesionalnim timovima nudi priliku da učestvuju.”

“Naš je problem što će u budućnosti biti teško baviti se auto-sportom, a da se pri tom zavisi od proizvođača. Uzrok su i politička situacija i gledište proizvođača. I tu ADAC sa svojom GT Masters serijom ima veliku prednost u odnosu na DTM. Iako ima automobile koje izrađuju proizvođači, GT Masters serija ne zavisi od proizvođača.”

Dok legendarni Hans-Joahim Štuk zastupa DTM prelazak na GT3 tehniku, Heger veruje da bi serija morala da se razlikuje od GT Masters, koja takođe vozi jednočasovne sprintove sa GT3 automobilima i da zato u igru treba da uvede sofisticiranije i ekstremnije automobile GTE specifikacije.

“Ne mislim da DTM treba da usvoji GT3 vozila. Ako ADAC održava svoj šampionat koristeći GT3, onda bi DTM morao da krene drugim putem da bi se zaista razlikovao.”