I dalje nije izvesno da li će sva četiri “aston martina” biti spremna za DTM otvaranje

Iako je ekipa R-Motorsport predstavila svoj Aston Martin DTM projekat, još je otvoreno pitanje hoće li sva četiri najavljena “vantidža” biti spremna za start sezone.

Švajcarski R-Motorsport u ovaj poduhvat ulazi zajedno sa nemačkim timom HWA, koji pod ekskluzivnom licencom Aston Martina razvija i izrađuje četiri automobila DTM specifikacije.

Program je najavljen u oktobru 2018, što znači da njegovim učesnicima nije ostalo mnogo vremena da se pripreme za debi u nemačkoj (sve internacionalnijoj) premijum turing seriji.

Stoga ekipa ne može da garantuje da će biti spremna niti za predsezonski test, niti za prvu rundu šampionata na Hokenhajmringu.

Nijedan trkački “aston martin vantidž” nije gotov, pa je umetnički stilizovani model “odglumio” takmičarski automobil na prezentaciji u sedištu tima u Sent Galenu.

“Ulazak u DTM 2019. definitivno je bio napor”, rekao je šef R-Motorsporta Florijan Kamelger. “Ako budemo spremni, a to je još otvoreno pitanje, čeka nas vrlo, vrlo gust vremenski raspored da bismo se pojavili na startnoj rešetki u Hokenhajmu.”

“Ako budemo tamo, to će značiti da smo DTM izradili za oko sto dana i mislim da je to veliko postignuće HWA tehničkog odseka.”

U planovima ekipe zacrtan je test. Zvanični DTM predsezonski test odigraće se na Lauzicringu od 15. do 18. aprila, a tim planira da pre toga, od 5. do 7. marta, isproba svoje automobile na Heresu.

Ako ulazak u DTM 2019. i podrazumeva maksimalno naprezanje svih resursa, Kamelger smatra da je to bio jedini logičan potez, s obzirom na nova pravila Klase 1, koja ove sezone stupaju na snagu. U suprotnom, već etablirani proizvođači u šampionatu i rivali Aston Martina, Audi i BMW, stekli bi ogromnu prednost u prvoj godini takmičenja.

“Mnogo je različitih delova mozaika moralo da se uklopi kako bismo postali DTM takmičari 2019, ali to je imalo mnogo smisla, jer je sa nama HWA, za koji znamo da je jedan od najuspešnijih u kategoriji.”

“Želeli smo da im damo priliku da ostanu u DTM-u. Takođe su nas i razgovori s direktorom serije Gerhardom Bergerom doveli do zaključka da bi ulazak u 2019. bio bolji nego u 2020. I ne samo za njega, već i za nas.”

“Jer, ove godine počinje se s novim pravilima Klase 1, zato je imalo smisla da s njima krenemo sada, nego da čekamo da konkurenti u prvoj sezoni steknu veliko iskustvo s tom tehnikom”, ispričao je Kamelger.