I Meklaren stiže u novi DTM

I brend Meklaren biće zastupljen u DTM šampionatu 2021. godine, zahvaljujući britansko-bahreinskoj ekipi 2 Seas motorsport.

Inače učesnik Britanskog GT prvenstva, ovaj tim je najavio dva “meklarena 720S GT3” za prvi DTM u kom će učestvovati automobili GT3 specifikacije.

2 Seas motorsport je pokrenut ove godine, a jedan od osnivača je Isa Al-Kalifa, unuk kralja Bahreina.

Postava je u 2020. trebalo da učestvuje u GT Svetskom čelendžu Evropa (bivša Blanpan serija), ali ju je pandemija koronavirusa usmerila na britansku GT scenu, gde je njen tandem Džek Mičel – Džordan Vit završio godinu kao treći u generalnom.

Umesto da u 2021. ostvari izvornu ambiciju i takmiči se u GT čelendžu, tim se odlučio na DTM kampanju. Očekuje se da će jedan od trkača biti fabrički Meklaren vozač Ben Barnikout.

“Debi sezona je prošla kao tajfun, a potvrda našeg ulaska u DTM predstavlja veliki korak. Ubeđen sam da imamo spremnu ekipu i da smo dorasli izazovu”, izjavio je suvlasnik Nik Kristofaro.

“Sjajno je što smo u toj poziciji da se DTM otvorio za GT3 učesnike i što možemo da sarađujemo s Meklarenom i izvedemo “720S GT3″ na potpuno novu svetsku pozornicu.”

“Prošlogodišnji (DTM) TV rejtinzi bili su neverovatni, a mešavina DTM formata i GT3 tehnike ispostavlja se kao vrlo zanimljiv recept.”

Podsećamo da se pre Meklaren klijentskog tima za DTM sezonu 2021. prijavila i GrupaM, koja će za nastup prijaviti “Mercedes AMG GT3”.

DTM 2021. imaće devet takmičarskih vikenda (od kojih četiri u Nemačkoj), a počeće 29/30. maja.