Dobio zeleno svetlo za 2021: Ovo je “porše 911 GT3 kup” sedme generacije

Foto: Gruppe C Photography

Porše je spremio novi “911 GT3 kup”, namenjen nastupima u Porše Mobil 1 superkupu i odabranim nacionalnim Karera kup takmičenjima.

To je sedma generacija kup vozila, istovremeno prvi trkački model zasnovan na aktuelnoj 992 generaciji legendarnog “911”.

Od prve generacije lansirane 1990. Porše je izradio 4.251 primerak automobila za svoje monomarka serije.

Sa proizvodnih traka u Cufenhauzenu sišlo je 1.410 modela prethodnog, šestog pokolenja, od toga 673 bazirana na 991.1 generaciji, a 737 na generaciji 991.2, lansiranoj 2017.

Projektni tim za novi “911 GT3 kup” formiran je 2018, razvoj je počeo sredinom te godine.

Bazni koncept uspostavljen je u saradnji sa klijentskim trkačkim timovima i organizatorima Porše kupova širom sveta. Saslušana su mišljenja inženjera, mehaničara, vozača i šefova ekipa kako bi se definisalo šta treba poboljšati i šta timovi od novog vozila očekuju, ne samo u klasičnoj sprint trkačkoj primeni, već i u endurans i klupskim nadmetanjima.

Rezultat je bio test auto 01 (TC01) sa nekoliko stotina novoprojektovanih delova, postavljen na točkove sredinom 2019, kompletiran za samo deset dana.

Prvi prototip je poslat u Poršeov vazdušni tunel, a drugi je upućen na test stazu u Centru za istraživanje i razvoj u Vajsahu. Bilo je predviđeno da on tamo u prvi mah obavi samo funkcionalnu probu u dužini od nekoliko kilometara, ali je umesto toga prešao tridesetak brzih krugova i zadovoljio celu test ekipu.

Posle još četiri test dana u Vajsahu, TC01 je krenuo na turneju po evropskim autodromima, među kojima su bili i Lauzicring i Monca. Cilj je bio da se prikupi što više informacija sa staza najraznovrsnih karakteristika, kako bi sva saznanja bila uključena u završnu fazu razvoja.

Sredinom 2020, posle više hiljada prevaljenih test kilometara, TC01 je dobio i parnjaka i mlađeg brata, prvo preprodukcijsko vozilo iz Cufenhauzena.

Zadatak tog test primerka – inače veoma sličnog konačnoj trkačkoj verziji – bile su duže ture vožnji, uključujući i krugove na GP verziji Nirburgringa. Razni vozači smenjivali su se u njegovom kokpitu, uglavnom poznata imena iz Porše sveta, među njima i Klaus Bahler, Marko Holcer, trostruki osvajač Porše superkupa Mihael Amermiler i ambasador brenda Jerg Bergmajster.

Svaki od pilota pružio je inženjerima specifične informacije o vozilu, a Bergmajsterove reči bile su muzika za uši tvorcima novog trkačkog aduta: “Na planu performansi, novi “911 GT3 kup” izveo je ogroman korak napred, što dokazuju vremena krugova. Auto je još jednom poboljšan u svim područjima, od motora i vešanja, preko aerodinamike i kočnica, sve do elektronike i ergonomije.”

Novajlija je testiran na stazama, komponente na probnim stolovima, a završna proba upriličena je na Ošerslebenu, gde je vožen kamuflažno livrejisani “911 GT3 kup” u potpunosti izveden prema produkcijskoj trkačkoj specifikaciji.

Projektni tim je na Ošerslebenu simulirao ceo trkački vikend iz perspektive klijentskog tima. Pri tom su namerno izazivani problemi, primenjivane pogrešne operativne procedure i isprobavani su scenariji s različitim oštećenjima vozila.

Tehničke specifikacije i detalji o automobilu treba da budu objavljeni 12. decembra, kada bi trebalo da se zna više i o izlasku na tržište i početku prodaje.