Nastavak na Lauzicringu: “Mercedes” ponovo diktira tempo, “ferari” na drugom mestu

(Photo by Hoch Zwei)

Najbrži vozač drugog dana kolektivnog DTM testa na Lauzicringu bio je Maksimilijan Gec u klijentskom “mercedesu-AMG GT3”.

Gec je i utorak završio kao vlasnik najbržeg kruga, a danas se ubrzao za preko pola sekunde. Zaustavivši štopericu na 1:43.311 nastavio je vladavinu brenda iz Štutgarta na zvaničnim predsezonskim DTM probama.

Međutim, Mercedes je prvog dana zauzeo prvih pet mesta, dok su u sredu druga i treća pozicija pripala paru Alfa tauri/Red bul “ferarija 488 GT3 evo”, a Trokraka zvezda i Propeti konjić smenjivali su se na čelu poretka.

U konačnom ishodu, prvi Gecov pratilac bio je Red bul F1 rezevista Aleks Albon (1:43.468), kog je sledio timski kolega Lijam Loson (1:43.651). Loson nije vozio u utorak, kako bi omogućio trećem Red bul pulenu Niku Kasidiju da zabeleži određenu test kilometražu.

Foto: Juergen Tap / Hoch Zwei

Iza njega su se poređala još četiri vozača Mercedesa, Filip Elis (1:43.660), Lukas Auer (1:43.667), Vensan Abril (1:43.779) i Ardžun Maini (1:43.816), što znači da su se na prvih sedam pozicija našli predstavnici sedam država: Nemačke, Tajlanda, Novog Zelanda, Švajcarske, Austrije, Monaka i Indije.

Poredak prvih 10 zaključili su Audi vozači Majk Rokenfeler (1:43.952) i Niko Miler (1:44.000), te Gari Pafet u “mercedesu” (1:44.098).

Rokenfeler je bio najmarljiviji pilot utorka: on je s Abtovim “R8 LMS” prešao ukupno 91 krug, 44 ujutru, 47 po podne.

U akciji su bila i dva BMW takmičara, oba van top 10. Marko Vitman je imao dvanaesto vreme (1:44.820), a Timo glok pretposlednje, četrnaesto (1:44.946).

Začelje tabele pripalo je jedinoj dami u karavanu, Sofiji Flerš u trećem Abt “audiju” (1:45.164).

Prepodnevna temperatura vazduha na 4.570 metara dugačkom Lauzicringu bila je niska, ali je za razliku od utorka bilo suvo, pa su probni krugovi intenzivno voženi već od jutarnjeg dvočasovnog termina. Sveže je ostalo celog dana, s tim što su uslovi za vožnju u najvećoj meri bili idealni.

Sredinom dana vožena je posebna 20-minutna sesija namenjena određivanju Balansa performansi za dolazeću sezonu. U tom periodu, od vozača se tražilo da izađu na stazu sa 30 kg goriva i na novim gumama. Tada je najbrže vozio Auer ispred Albona i Milera.

Foto: Gruppe C Photography

Tokom popodneva su uvežbavani i startovi, pa se prvi put videlo i čulo kako će GT3 sprave s osmo i desetocilindarskim motorima izgledati i zvučati kao DTM protagonisti na startnoj rešetki, u smaknutom dvoredu.

“Još jedan dobar test dan i najbolje vreme. Ispunili smo naš program, auto se ponaša zaista dobro. Izvršavamo stvari, vežbamo pitstopove, simuliramo kvalifikacije, duže vožnje, sve to na kraju krajeva treba da se isproba. Danas smo zaista vozili mnogo, a poslednjeg test dana želimo da dodatno optimizujemo naše pitstopove”, rezimirao je Gec.

Dve dvočasovne sesije u četvrtak staviće tačku na treći i poslednji dan završnog DTM testa, ali se očekuje da će se broj učesnika dodatno smanjiti zbog obaveza koje pojedini od njih imaju u Formuli E i kvalifikacionoj trci Nirburgring 24H.

Šampionat će otvoriti runda u Monci zakazana za termin od 18. do 20. juna.