Kamiš umesto Krisa na otvaranju BTCC sezone na Trakstonu

U kokpitu jedne od tri “honde” BTC rejsinga na otvarajućoj rundi Britanskog šampionata turing automobila neće sedeti Majkl Kris, već Den Kamiš, do prošle godine vozač Tima Dajnemiks.

Prostor za ovakav razvoj događaja otvoren je krajem aprila, samo osam dana pre starta sezone na Trakstonu, kada je BTC objavio da prekida saradnju sa 37-godišnjim Krisom.

Tim iz Breklija izrazio je žaljenje zbog šokantnog rastanka, mada nije naveo i zašto je do njega došlo, dok je sam vozač izjavio da je sve završeno u “prijateljskoj atmosferi”.

Kris je trebalo da vozi celu sezonu, a njegove timske kolege trebalo je da budu Džoš Kuk i Džejd Edvards, jedina dama u BTCC redovima 2021.

Za volanom BTC “honde”, Kris je 2020. osvojio Džek Sirs trofej, namenjen vozačima koji u biografiji nemaju BTCC podijum. Tokom sezone je u bodovima završio 13 od 27 trka, uz deveto mesto u trci 2 na Trakstonu kao najbolji pojedinačni rezultat.

Istakao se i na nedavno održanom predsezonskom testu, održanom u sklopu prezentacije i medija dana na Silverstonu, kada je zabeležio treći najbrži krug dana. Ipak, njegova dalja sudbina u kategoriji je potpuno neizvesna.

S druge strane, Kamiš je početkom marta neočekivano ostao bez BTCC angažmana u Dajnemiksu, iako je njegov status u trofejnoj ekipi delovao kao nesporan.

Pilot iz Jorkšira je s ovim timom osvojio Džek Sirs trofej u svojoj debi sezoni. I u 2019. i u 2020. bio je kandidat za titulu do finalne runde, a u oba navrata završavao je kao treći u generalnom plasmanu najznačajnije serije na Ostrvu.

Pretpostavlja se da mu je već “viđeno” sedište izmaklo jer je Dajnemiks morao da u hodu menja svoje planove, ostavši bez fabričke podrške Honde i ne uspevši da nabavi treću TOCA trkačku licencu za 2021.

Stoga je 32-godišnji Kamiš ugovorio povratak u Porše karera kup UK, takmičenje iz kog je i stigao u BTCC, i čiji je šampion bio 2015. i 2016.

Međutim, u najnovijem obrtu, BTC rejsing je osigurao njegove usluge za vikend na Trakstonu. Kamiš će tu biti gostujući vozač, što znači da ostaje otvoreno pitanje ko će u ostatku sezone pilotirati trećom “hondom” ekipe. BTC rejsing navodi da će tokom godine “procenjivati vozače” podesne za to mesto.

Svejedno, Kamišov makar i jednokratni nastup na inauguralnoj rundi serije izgleda kao dobar potez tima. Njemu je “sivik tajp R FK8” savršeno poznat iz protekle tri godine i s tim modelom je izborio osam pobeda.

“Ovo je fantastična vest ne samo za BTC rejsing, već i za ceo šampionat”, rekao je Stiv Dadman, vlasnik i direktor tima. “Svako ko je gledao BTCC u protekle tri sezone poznaje Denove kvalitete, brzinu i izdržljivost. Bio je veoma malerozan i nije osvojio titulu pre dve godine, ali je vozač s neverovatnim pedigreom.”

“Kad je treći auto postao dostupan tako blizu otvarajućeg vikenda sezone, želeo sam da se pobrinem da imamo iskusnog i veoma uspešnog vozača s nama na Trakstonu. Mislim da sa sigurnošću mogu da kažem da će Den savršeno ispuniti ulogu i jedva čekamo da s njim radimo ovog vikenda.”

Tandem sada privatnog Tima Dajnemiks čine povratnik i trostruki BTCC šampion Gordon Šeden i Den Roubotom.

Zahvaljujući opisanom manevru, startna rešetka na Trakstonu imaće izvorno planiranih 29 takmičara, što je i maksimalni broj raspoloživih TOCA licenci.

Za razliku od prošlogodišnjeg šampionata koji je imao 27 trka, organizator planira da ove godine izveze pun program od 30 sprintova.