TCR Evropa startuje ovog vikenda na Slovakija ringu sa 22 takmičara

Šest meseci posle finala TCR Evropa u Španiji, startuje nova sezona ovog takmičenja na Slovakija ringu.

Za celosezonski nastup prijavljeno je 22 takmičara, a planirano je šest rundi.

Prošlogodišnji šampion Mehdi Benani promenio je ekipu i automobil, pa će naslov pokušati da odbrani za volanom “hjundai elantre N” i timom Sebastijan Leb rejsing.

Garažu će deliti sa još jednim Marokancem Samijem Taufikom, superiskusnim Nilsom Langefeldom i veoma talentovanim Feličeom Jelminijem.

Komtuju rejsing prijavjuje tri “audija RS3 LMS”, od kojih će jedan voziti povratnik u seriju Dušan Borković, a druga dva Tom Koronel, koji ove sezone vozi i WTCR, ali i sin vlasnika belgijskog tima Nikola Bart.

Dve “leon kupre kompetision” servisiraće Volkano motorsport, a vozači su Mikel Askona, koji takođe vozi paralelni program uz WTCR, i Jevgenij Leonov.

Slovački Brutal fiš je ostao veran “hondama sivik”, koje će voziti vlasnik tima Martin Riba, i dvojica mladih trkača Isidro Kaljehas i Džek Jang.

Sa “hondom” ostaje i Makedonac Viktor Davidovski, koji će ove sezone imati i timskog kolegu Franka Đirolamija, mlađeg brata WTCR takmičara Nestora Đirolamija.

Tu je ponovo i Slovak Mato Homola, koji će garažu deliti sa Jahimom Galašem, a njih dvojica će se takmičiti u “hjundaiju i30 N”.

Klere sport ove sezone dovozi dva “pežoa” i dve “kupre”. Prvi brend je rezervisan za braću Džimija i Tedija Klerea, a drugi za Žila Kolombanija i Silvana Pusijea.

Na startnoj listi je i Danijel Nađ, koji će se takmičiti sa “kuprom” Zenge motrsporta, a poslednja prijava stigla je iz Rusije – Klim Gavrilov će voziti “audi RS 3 LMS”.

Satnica prvog vikenda TCR Evropa izgleda ovako:
Petak, 7. maj
12.05 Trening 1
15.55 Trening 2
Subota, 8. maj
10.15 Kvalifikacije
15.15 Trka 1 (10 krugova)
Nedelja, 9. maj
13.55 Trka 2 (10 krugova)