Niko Miler: Jeste ovo DTM, ali s GT3 automobilima sve počinje od nule

(Photo by Hoch Zwei)

Verovanje pojedinih dugogodišnjih DTM vozača da će nova tehnička pravila favorizovati novajlije – GT3 eksperte delimično su demantovana (ili potvrđena) na prvoj rundi serije u Monci.

Prvu italijansku trku osvojio je Lijam Loson u “ferariju”, kome je to bio prvi GT3 nastup u životu. Drugi sprint u “Hramu brzine” pripao je Kelvinu van der Lindeu u Abt “audiju”, čoveku koji GT3 vozi od 2014. i sinonim je za specijalistu u kategoriji.

Posle trka u Monci, fabrički Audi vozač Niko Miler i dalje pravi razliku između etabliranih GT trkača i “ostalih”. On kaže da mu je bilo bitno da se u Italiji pokaže protiv GT3 specijalista, što je učinio završivši nedeljnu vožnju na drugom stepeniku podijuma.

Miler vozi DTM od 2014. i bio je jedan od najistaknutijih takmičara u kratkoj dvogodišnjoj epohi Klase 1. Obe prethodne sezone završavao je kao vicešampion iza Audi kolege Renea Rasta.

Švajcarac je apsolutni zagovornik teze da prelazak serije na GT3 tehniku teoretski daje prednost GT3 specijalistima i da njih ove godine neće biti lako savladati.

Naravno, ni Mileru GT3 tehnika nije potpuno strana. Kao pulen Audija učestvovao je u svim takmičenjima u koja ga je kuća slala, pa je tako sa “audijem R8 LMS” čak i pobedio na Nirburgringu 24H 2015. Ipak, njegove glavne kategorije bile su DTM i, u novije vreme, Formula E sa Penskeovim timom.

Podijum na otvarajućem vikendu nove DTM sezone uverio je 29-godišnjeg trkača da i u GT3 automobilima može da bude konkurentan kao u epohi Klase 1, iako je u međusezoni promenio ekipu za koju nastupa.

“Auto je u nedelju očigledno bio pravi i mogli smo da se borimo za pobedu”, ocenio je Miler, koji je u međusezoni iz tima Abt prešao u ekipu Rozberg.

“Kelvin je imao sjajan tempo, tu pobedu je i te kako zaslužio. Mi smo sa četvrtog mesta, uz sve bitke kroz koje sam morao da prođem u prvoj fazi trke, stigli do drugog, što je bio maksimum.”

“Bilo nam je važno da pozitivno započnemo ovu novu avanturu. Da, ovo jeste DTM, da, osećamo da smo već dugo njegov deo i imamo mnogo iskustva, ali nekako postoji osećaj da je na početku ove sezone sve vraćeno na nultu tačku. Očigledno da je jednim delom tako zbog novih automobila, a ovde ima ljudi koji te automobile veoma, veoma dobro poznaju.”

“Ne bih rekao da sam ja u njima neiskusan, ali ipak morate ponovo da se dokazujete od nule. Veoma mi je drago zbog celog tima što smo uspeli kao nova kombinacija, nov duet vozač-ekipa, i to s automobilima koje tim uopšte ne poznaje. Bilo je veoma važno da dođemo u Moncu i pokažemo se dobro, radujem se sledećim bitkama.”

Miler je prve dve DTM sezone proveo u Timu Rozberg, ekipi Abt sportslajn priključio se 2016, dok je za 2021, po volji Audija vraćen u postavu u kojoj je počeo karijeru u prekrivenim točkovima.

Ekipa Rozberg bila je partner Audija od 2006. do 2020. godine, dok ove sezone ima status privatnika, klijenta koji uživa podršku proizvođača iz Ingolštata. I ona mora da se prilagodi GT3 tehnici posle decenije i po trkanja sa siluetnim turing automobilima Audija.

Upitan šta je njemu i ekipi najveći izazov u 2021, Miler je kazao: “To je svakako razumevanje paketa automobil-gume. Mislim da to niko od nas to ranije nije iskusio.”

“Pojedinci su izvezli hiljade kilometara upravo u ovim automobilima, ali u drugačijim konfiguracijama. To nam je u ovom trenutku najvažnije, naravno i da se učvrstimo kao tim.”

“Već dugo poznajem Tim Rozberg i ranije sam vozio za njih, ali se personal otad mnogo promenio. Zato je bilo važno da odmah uđemo u dobar ritam i u tome smo uspeli.”

“Mislim da su ovi momci i ranije dokazali da su veoma sposobni, a veoma su željni da to dokažu i u ovoj novoj DTM eri. To važi i za mene, a ta zajednička motivacija čini nas veoma gladnim. Zanima me da vidim šta možemo da postignemo.”