Džili grupa uskratila finansijsku podršku za vikend na Ningbou zbog nepravednog BoP za “lynk&co03”

Photo Florent Gooden / DPPI

Kineski gigant Džili grupa, proizvođač automobila “lynk&co”, objavio je da neće podržati vikend Svetskog kupa turing automobila u Nigbou, koji je planiran za novembar.

Ova kompanija je je radila promociju WTCR 2018. i 2019. na kineskom autodromu, ali se ove sezone povukla iz tog projekta jer je “zabrinuta zbog Balansa performansi u WTCR i trenutnog sportskog stanja serije”.

“Jasno je zbog čega želimo da suspendujemo saradnju i podršku za WTCR na Nigbou. Više nemamo poverenja u organizatore te serije. Ningbo je bio ključan događaj za povezivanje trkačkog programa Lynk&Co sa putničkim automobilom. Kad taj trkački auto nije na ravnopravnom nivou sa konkurentima, nema poente da investiramo u komercijalni deo WTCR vikenda, samo da bismo naše klijente, navijače i brend izložili agoniji na našem najvećem domaćem tržištu”, rekao je Viktor Jang, potpredsednik Džeđang Džili holding grupe.

U izjavi grupe nalazi se i zamerka da je konkurentskim brendovima, Hjundaiju i Hondi, određen BoP koji im daje prednost u odnosu na Lynk&Co, čiji je auto teži, manje snage i sa većim klirensom.

“Nova “hjundai elantra” ima 100% snage i 0 kilograma balasta. “Honda” je rehomologirana za 2021, ima niz novih delova, a ostala je na 100% snage i ima i redukciju balasta od 20 kg. Upoređenja radi, kada je “lynk&co03″ ušao u šampionat 2019, dodeljene su mu najmanja snaga od 97% i najveća težina, što je ostalo na snazi i u 2021.”

Gubitak podrške Džili grupe neće sprečiti održavanje WTCR vikenda na Ningbou, ali je pitanje da li će se do novembra pogoršavati situacija sa koronavirusom u Aziji.

Ekipa Cijan rejsing, koja servisira “lynk&co03”, ranije je pozvala organizatora Svetskog kupa turing automobila da revidira BoP za modele “hjundai elantra N” i “honda sivik”, posle prvog trkačkog vikenda na Nirburgringu.

Kako sada stvari stoje, Cijan se neće povući iz WTCR do daljeg.