Tikford ne da Votersa: Ne ide on nikuda!

Direktor Tikford rejsinga Tim Edvards izjavio je da Kam Voters ne može da napusti ekipu na kraju tekuće sezone Australijskih superautomobila, jer u ugovoru postoji klauzula o automatskom produžetku saradnje, koja je već aktivirana.

Otkako je sedmostruki šampion serije Džejmi Vinkap najavio da na kraju 2021. prestaje sa aktivnim takmičenjem i preuzima rukovodeću ulogu u ekipi Tripl ejt, ne prestaju spekulacije o tome ko bi ga mogao zameniti u najpoželjnijem kokpitu u Australiji.

U tom kontekstu, pominjani su neki od najboljih vozača Superautomobila mlađe generacije, a među njima se našao i Voters, pilot Tikfordovog “ford mustanga”.

Međutim, prvi čovek ekipe isključuje tu mogućnost i kaže da je tim već pokrenuo proceduru koja mu obezbeđuje ostanak najbržeg i najperspektivnijeg vozača u aktuelnoj tročlanoj postavi.

“Kam je prilično siguran jer imamo klauzulu o automatskoj obnovi ugovora i ona je ionako pokrenuta prošle godine”, rekao je Edvards. “Dakle, Kam ne ide nikuda.”

Ako stvari zaista stoje tako, onda iz igre za T8 sedište otpada još jedan dokazani pobednik i as Superautomobila.

Najjače ekipe serije trude se da zadrže vozače od kojih najviše očekuju i na kojima zasnivaju svoju budućnost. Tako je sa spiska kandidata za mogućeg Vinkapovog naslednika nestao i Čaz Mostert, koji je nedavno potpisao novi višegodišnji ugovor s Vokinšo Andreti junajtedom.

Tripl ejt je svoju listu kandidata navodno sveo na tri ili četiri vozača, pri čemu se smatra da ruki Brok Fini ima najviše šansi da dogodine vozi njihov automobil.

Tikford ove godine ima tri “mustanga” u šampionatu, a u 2022. će na startne rešetke izvoditi četiri. Što se tiče ostalih vozača iz aktuelne postave, Edvards je otkrio da niko osim Votersa nema osigurano mesto i u 2022.

Ostanak Džejmsa Kortnija zavisi od nastavka sponzorske saradnje s kompanijom Bust mobil, koja je njegov dugogodišnji lični partner. U timu bi voleli da zadrže šampiona Superautomobila 2010. jer će njegovo iskustvo biti dragoceno prilikom prelaska na novu, treću generaciju automobila.

“Kortnijev slučaj je drugačiji, on je deo dogovora s kompanijom Bust. Jako bismo voleli da ga zadržimo, on je od velike koristi za ekipu i sjajno se uklopio. Ako pomerimo sat unapred i razmišljamo o Gen3 automobilu, neko s njegovim iskustvom bio bi idealan za jedan od naših automobila treće generacije.”

“To je sve deo dogovora o komercijalnim detaljima i o tome ko će dogodine sponzorisati naše automobile. Na tome stalno aktivno radimo, kao i svaki drugi tim.”

I treći vozač Džek Le Brok ima svog sponzora, ali ove sezone na stazi deluje dosta neubedljivo.

“Džek mora da se pokaže i on to zna. Radimo sve što možemo, on radi sve što može. U ovoj kategoriji morate da imate rezultate, nadamo se, i on se nada, da će moći da dođe do svog optimuma i početi da ih isporučuje.”