Rast o predstojećem DTM testu: Verovatno će mi otpasti vrat, toliko sam se odvikao od svega

DTM će od 8. do 11. juna održati četvorodnevni zvanični kolektivni predsezonski test na Nirburgringu.

Potez je zamišljen kao korak ka “povratku u normalnost”, priprema za što skoriji povratak u takmičarsku akciju i generalna proba preventvnih zaštitnih mera protiv covid-19 pandemije. Na stazi u Ajfelima pristup javnosti neće biti dozvoljen.

Piloti prestižne turing serije dočekali su vest o predsezonskom testu jednodušnim odobravanjem. Tako je Audijev Niko Miler na svom Instagram nalogu napisao: “Najzad svetlo na kraju tunela!”

Njegov kolega po brendu Rene Rast komentarisao je: “Kul vest da DTM ponovo kreće. Za nedelju dana sedećemo ponovo u DTM automobilima. Meni će verovatno otpasti vrat jer sam se odvikao od svega. Mislim da sam poslednji put u trkačkom automobilu sedeo u februaru, to je već davno”, napisao je dvostruki šampion serije, koji je poslednji put vozio “RS 5 DTM” na privatnom Audi testu na Valelungi.

BMW pulen i DTM debitant iz 2019. Filip Eng smatra Rastovu primedbu umesnom i objašnjava detalje: “Ako posle dužeg vremena ponovo vozite DTM automobil, sto posto ćete imati bolove u vratu. U takvom automobilu doživljavate veoma specifično opterećenje, svejedno kakve vežbe za trup ili vrat radite. Ja se pripremam koristeći teraband traku za vežbanje – to je jedino što se može kod kuće. U DTM-u vam doduše ne treba ‘bikovski vrat’ kao u Formuli 1, jer mi ne dostižemo silu od 5 G već od 3 G, ali svejedno, vaša glava je teška 30 umesto 10 kilograma.”

Eng tvrdi da se posle najviše dva dana vožnje telo navikne na opterećenja u DTM automobilu, tada nestaju problemi i trkači se više ne bude sa bolovima u vratnim mišićima. Njih i njihove ekipe na Nirburgringu inače čeka vrlo intenzivan i obiman test program.

“Vozićemo milion krugova, dakle videćemo ko je najbolje održao formu u vreme korone”, komentariše Austrijanac, koji je takođe poslednji put testirao sredinom februara.

Zvanični predsezonski test bio je planiran za sredinu marta u Monci. Covid-19 užasi u Lombardiji najpre su naterali DTM organizatora da ga premesti na Hokenhajmring, a zatim je zbog pandemije test i otkazan.

Održavanje jedne takve sesije Eng smatra neverovatno bitnim ne samo zato što će vozačima koristiti u podizanju fizičke forme: “Ljudi kao što je moj BMW kolega Šeldon van der Linde nisu vozili DTM auto od poslednje trke 2019. A i inženjerima je važno da se vrate u ritam. Kako se putem radio veze upravlja automobilom za vreme testa ili jedne sesije? Svima je to veoma bitno.”

Dodatno, u međusezoni su se u BMW redovima prvi put našli Lukas Auer i Džonatan Aberdin. Oni imaju DTM iskustvo, ali ne i kilometre prevaljene za volanom “M4 DTM”. Sa Audi strane isto važi i za tamošnjeg novajliju Ferdinanda Zvonimira fon Habzburga. Svima njima je test bezuslovno potreban, jer ulazak u sezonu “hladnim startom” nije preporučljiv.

“Sa sigurnosnog aspekta verovatno ne bi bilo toliko loše, jer smo svi mi vozači profesionalci”, dodaje Eng. “Ali, sa stanovišta performansi ovaj test će sigurno načiniti razliku. Ne možete samo da sednete u DTM auto i da odmah vozite potrebnim tempom.”

Dok organizator serije ne objavi novi provizorni kalendar za 2020, ostaje da se veruje da će sezona biti otvorena sredinom jula na Norisringu. Uprkos satima provedenim u privatnom simulatoru, Salcburžanin ne može da dočeka da najzad sedne u kokpit pravog trkačkog automobila i ističe: “Sim trkanje je lepo i dobro, ali nije zamena ni za šta od onoga što doživljavate u pravom trkačkom automobilu – tu govorim o čistom osećaju u vožnji.”

“Radujem se što ću konačno ponovo biti na trkačkoj pisti, onom mirisu koji osetite kad uđete u boks. Radujem se svojim inženjerima, mehaničarima, svom timu. I, naravno, vožnji, jer je ona ludo zabavna. Ako biste me sada stavili u “BMW M2″ koji nema performanse DTM automobila, podjednako bih se radovao tome što najzad ponovo mogu da vozim.”