Japanci NE spasavaju DTM: Honda nema plan, Tojota nema budžet, Nisan fokusiran na Formulu E

Ulazak barem jedne japanske marke u DTM 2021. često se pominje kao način da serija opstane i pošto je Audi bude napustio.

Tri dalekoistočna proizvođača, Tojota, Honda i Nisan, imaju automobile koji se takmiče u GT 500 klasi nacionalnog Super GT šampionata. Te sprave izrađene su po tehničkim pravilima Klase 1 i od 2020. potpuno su kompatibilne s DTM mašinerijom.

Kao jedini vlasnici automobila Klase 1 van Nemačke, Japanci bi mogli da budu DTM spasioci bez ikakvog dodatnog razvoja i ulaganja, što je u epohi pandemije ogromna prednost. Međutim, ako bi oni i hteli da uđu u takmičenje u kom ih dosad nije bilo, to ipak iziskuje vreme za pripremu bez obzira što tehnika već postoji. Odluka o angažmanu te vrste morala bi da bude doneta već sada, mišljenje je Jensa Markvarta, direktora BMW Motorsporta.

“Angažman u nekoj drugoj seriji zaista je moguć samo s jednom dobrom godinom pripreme”, rekao je Markvart krajem 2019, razmatrajući temu mogućeg dolaska Tojote, Honde ili Nisana. “Potreban vam je tim, morate da imate osnovu. To nije stvar koja može da se izvede za dva do tri meseca i da se jednostavno uleti u šampionat, već je potrebno zaista ozbiljno vreme za pripremu i uhodavanje.”

Šta tri japanska brenda zaista planiraju i da li ih zanima takmičenje na tlu Evrope i “izlazak na crtu” BMW-u kao jedinom preostalom DTM proizvođaču, pokušale su da utvrde kolege portala s Motorsport total.

Prvo saznanje glasi: u Hondi ne postoji interesovanje da u DTM vatru ubaci svoj “NSX-GT”.

“Iako u potpunosti razumemo značaj DTM-a i očekivanja navijača, moram da kažem da u ovom trenutku nažalost nemamo planove da uđemo u DTM”, rekao je šef sportskih operacija Hiroši Šimicu. “I uzdržavanje predstavlja izbor. Naša strategija u turing trkanju predviđa da se na bazi ekonomskih faktora opredeljujemo na koje ćemo se serije koncentrisati.”

Trkanje zaista jeste sastavni deo genetike Honde, fabrika kontinuirano prati i one serije u kojima ne učestvuje, ali je problem što je budžet za sport već praktično iscrpen. Formula 1 proguta najveći deo za to opredeljenog novca i ne preostaje kapacitet koji bi pokrio DTM projekat, a tu se – pretpostavlja se – radi o iznosu od najmanje 50 miliona evra godišnje.

Honda takođe razmatra da li da izradi prototip LMDh specifikacije, a po novom pravilniku koji su zajednički doneli IMSA i Svetski endurans šampionat. Taj auto mogao bi da uz odmerene troškove učestvuje u američkim, evropskim i azijskim trkama izdržljivosti i da se bori za apsolutne pobede.

© SUPER GT

S druge strane, zar Tojota ne deluje predodređeno za ulazak u DTM? Japanci čak imaju svoju sopstvenu fabriku u Kelnu (ranije TMG, danas Tojota Gazu rejsing Evropa) i odatle bi logistički apsolutno bili u stanju da izvedu tu kampanju. Predstavnici Tojote o ovoj mogućnosti nisu želeli da se izjašnjavaju, što otvara prostor za spekulacije…

Međutim, informacije nemačkog portala ostavljaju malo nade da će nova “supra GT” obogatiti DTM startne liste. Ni Tojota motor Evropa, ni Tojota Nemačka ne raspolažu potrebnim budžetom da bi se upustili u tako skup projekat, tim više što je marka aktivna u već dva svetska šampionata (reli, endurans), i to u punom fabričkom kapacitetu. A DTM u Japanu uopšte nema značaj, otud dolazak u ovu seriju uopšte nije tema.

Preostaje još samo Nisan, ali ni tu ne postoje ambicije da se “GT-R” upusti u DTM avanturu, barem ne uskoro.

“Mi imamo pune ruke posla da izvučemo maksimum iz naših aktuelnih programa, pri čemu su Formula E i Super GT naši glavni prioriteti”, reči su portparolke japanskog brenda.

Nisan doduše svake godine razmatra potencijalna područja aktivnosti, ali sadašnji zvaničan stav glasi: “Najpre želimo da i dalje pokazujemo našu konkurentnost u Formuli E pre nego što krenemo u potragu za drugim šampionatima.”

Novine o poslovnim planovima Nisana čine ga zapravo najneverovanijim kandidatom za ulazak u DTM od svih članova “japanske trojke”. Marka je otpustila 12.500 radnika još pre pandemijske krize, proizvodnju će srezati sa 7 na 5,5 miliona vozila godišnje, planira da se u budućnosti posveti tržištima u SAD, Kini i Japanu, da ukine svoje evropske pogone i na Starom kontinentu ostavi samo SUV modele. U takvom ambijentu, DTM trkanje svakako izgleda kao poslednja briga.