Rast: Trkački bogovi su bili na našoj strani i dopustili su nam da pobedimo!

Strategija s dva zaustavljanja u boksu i posledična superiorna brzina omogućile su Reneu Rastu da izvede nešto što je koliko u nedelju posle kvalifikacija izgledalo nemoguće, pogotovu po suvoj stazi – da osvoji drugu DTM trku na Hokenhajmringu.

Šampion serije iz 2017. iskoristio je intervenciju sigurnosnog automobila da u 8. krugu prvi put zameni gume, a onda je na novim Hankuk slikovima prošao kroz kolonu kao nož kroz puter.

Vozeći 1,5 sekund po krugu brže od konkurencije, takođe i uz pomoć DRS i P2P opcije, Rast je nizao suparnike. Život mu nisu otežavale Audi kolege Robin Frajns i Niko Miler, ali je sa BMW pilotima Brunom Spenglerom i, konačno, Filipom Engom, morao da se izbori sam. Drugi odlazak u boks izveo je u 22. krugu i ostao neuhvatljiv pratiocima.

“Trka je bila neverovatna, jedna od najboljih u mojoj karijeri”, rekao je Rast. “Nisam računao na pobedu. U fazi vožnje iza sigurnosnog automobila izveli smo dodatni pit-stop i kasnije smo bili nadmoćni na svežim gumama. Zabavilo me je što sam celu kolonu prestigao u roku od dva kruga. To navijači žele da vide. Trkački bogovi su danas bili na našoj strani i dopustili su nam da pobedimo.”

Na podijum su uz Rasta izašli i Miler i Frajns. Eng se revanširao za subotu, koju su mu upropastili problemi sa senzorima motora. Osvojio je pol-poziciju za trku 2, ali je iz nje izvukao samo četvrto mesto, kao ipak najbolji pilot Bavarskih motornih radionica.

Za deo istorije u Baden-Virtembergu postarao se i Aston Martin. Zahvaljujući DTM veteranu Polu di Resti, engleski premijum luksuzni brend upisao je svoje prve krugove u vođstvu, i to na debitantskom vikendu u takmičenju. I Škot se odlučio na dva odlaska u boks, a na cilj trke stigao je sedmi.

„Na početku sam pokušavao da ostanem smiren i da pustim da se stvari razvijaju”, objasnio je drugoplasirani Miler. “Nisam znao šta da očekujem od trke. Kada sam primetio da mi je tempo dobar za vrh, pokušao sam da što je moguće bolje iskoristim gume. Lepo mi je prošao restart posle sigurnosnog automobila, a i ekipa je odlično radila tokom obaveznog odlaska u boks, tu sam napredovao jednu poziciju (obišao Enga – prim.).”

Frajns je jedan od vozača koji je startovao loše, ali se na kraju dočepao drugog izlaska na podijum u dva dana. „Start je bio sve, samo ne dobar i pao sam na osmo mesto. Međutim, moj trkački tempo je ipak bio dobar, mogao sam da osvajam pozicije i pretičem, jer su drugi imali više problema u radu s gumama nego ja. Uživao sam u današnjim bitkama, treće mesto je dobar rezultat i veoma sam zadovoljan”, ispričao je Holanđanin.

Vikend na Hokenhajmringu ostaće upamćen po prvom DTM krugu na ovoj stazi izvezenom za manje od minuta i po. Njega je u subotnjim kvalifikacijama u vremenu 1:29.734 postavio Marko Vitman u “BMW-u M4 DTM”. Dan kasnije, Eng je dodatno pomerio letvicu i pol-poziciju obezbedio sa 1.28,972.

Rundu na Hokenhajmringu komentarisao je DTM direktor Gerhard Berger: “Uvek je napeto na prvom vikendu sezone, jer se ne zna kakvo će dejstvo imati brojne tehničke promene, kako će se odraziti na pouzdanost automobila, hoće li se oni zaustavljati, da li je neki proizvođač bolje uradio domaći zadatak od ostalih, što je doduše lepo za brend, ali ide nauštrb predstave.”

“Utoliko se više radujem što smo videli jedan sjajan vikend. Novi automobili su brži i spektakularniji, imali smo dve spektakularne trke. Aston Martin je kao početnik ostavio zaista dobar utisak, a Audi i BMW su upisali po jednu pobedu. Meni su najvažniji pozitivni utisci navijača, njima sam se i nadao. Podaci o gledanosti obećavaju, a odziv publike na tribinama bio je veoma dobar. Odatle možemo dalje.”