Rast u julu testira Audi formulu E

Dvostruki i aktuelni DTM šampion Rene Rast testiraće Audi formulu E, ali to nije garancija da će se u toj disciplini i trkati.

Kao što je poznato, Audi je iz svog fabričkog Formula E tima udaljio Danijela Abta jer je ovaj varao u sim trkanju i jedno sedište ostalo je upražnjeno. Proizvođaču iz Ingolštata potreban je vozač za to takmičenje, ako ne za sezonu 2019/20, čiji je nastavak neizvestan, ono za dolazeću 2020/21.

Da bi se spremio za eventualne buduće trke i rešio pitanje Abtovog naslednika, Audi će početkom jula na Lauzicringu održati test. Osim stalnog Formula E pilota Lukasa di Grasija, na probnu vožnju pozvan je i Rast.

To je potvrdio i portparol kuće: “Možemo da potvrdimo da će Rene Rast testirati bolid Formule E početkom jula. Kao dvostruki DTM šampion on naravno spada u najuži krug kandidata. Taj test međutim nije potvrda njegovog angažmana u šestoj sezoni serije.”

Kada Audi krajem 2020. napusti DTM, 33-godišnji Rast ostaje bez ugovora i prilika u Formuli E bila bi mu jedini način da zadrži status fabričkog pilota “četiri prstena”, jer je to i jedino takmičenje u kojem će Ingolštat zvanično učestvovati.

Najbrži DTM pilot savremene epohe već ima iskustva s Formulom E, doduše s automobilom prve generacije. On je na e-priju Berlina 2016. kao zamenski vozač uskočio u kokpit Tima Aguri, čiji je tadašnji trkač Antonio Feliks da Košta odsustvovao zbog BMW DTM obaveza (naslovna fotografija). Tada je Nemac ispričao da je bolid Formule E jedan od najtežih automobila za vožnju, ali najviše stoga što ga je vozio samo jedan dan.

“Trenutno je jedini plan za mene da testiram na Lauzicringu polovinom jula”, kazao je Rast. “Dokle god ne postoji zvanični kalendar Formule E ne možemo zaista da planiramo hoću li se u njoj trkati ili ne. Ako se kalendari DTM i Formule E preklope, Formulu E neću moći da vozim, jer je DTM moj prioritet. Sve zavisi od kalendara.”

Photo Francois Flamand / DPPI

“Međutim, definitivno bi me zanimalo da se trkam u Formuli E, to je jedan od najboljih postojećih šampionata i kako Audi napušta DTM, to je jedino što mogu da izvedem s Audijem u smislu fabričkog programa.”

Aktuelna sezona Formule E zaustavljena je pandemijom korona virusa posle pet voženih trka i na njenom kalendaru nije preostala više nijedna od preostalih devet s prvobitnog kalendara. Međutim, nemački Motorsport magazin ekskluzivno je izvestio da organizator serije razmatra da sezonu izveze do kraja, i to sa šest uzastopnih trka na istom mestu!

U pitanju su Berlin i Tempelhof aerodrom, koji bi iz više razloga mogao da bude pogodno mesto za šest vožnji u kratkom vremenskom periodu od početka avgusta pa do nekog datuma u septembru.

Organizator Formule E razmišljao je o spasavanju sezone održavanjem trka na stalnim engleskim autodromima Silverston i Donington park, ali je sada izgleda naklonjeniji “berlinskom planu”. Na Tempelhofu bi se vozilo bez publike, a sama činjenica da je u pitanju aerodrom (koji se ne upotrebljava za avio-saobraćaj) olakšava njegovo izolovanje. Dodatno, na površini nekadašnjih pista mogu se formirati različite konfiguracije staze, što bi obezbedilo trkačku raznovrsnost iako se lokacija ne menja.

U najvećem delu Nemačke manifestacije većih razmera zabranjene su najmanje do 31. avgusta, a u Berlinu ta zabrana važi čak do 24. oktobra. Promoter Formule E tvrdi da bi se lako uklopio u ograničenja koja dopuštaju samo skupove s manje od 1.000 ljudi i tvrdi da takvu trku bez problema može da upriliči. Potvrdu ili demanti “berlinskog seksteta trka” trebalo bi da imamo već ovog meseca, jer se računa da će Formula E tokom juna objaviti svoje planove.

Berlin je i jedini grad koji je u svakoj od dosad voženih Formula E sezona imao svoj e-pri: četiri puta trke su održavane na Tempelhofu, jednom u centru grada. Dodatno, Nemačka se smatra najvažnijim tržištem četiri fabrička angažovana proizvođača u seriji: Audija, BMW-a, Mercedesa i Poršea. Da ironija bude kompletna, najureni Abt je 2018. upravo na Tempelhofu osvojio trku Formule E za Audi.

Da li bi Rast u furioznoj berlinskoj “6 u 1” završnici Formule E mogao da učestvuje, zavisiće od volje Audija i od preklapanja kalendara. U avgustu i septembru, kada bi električni bolidi po hipotetičkom planu vozili u Berlinu, DTM predviđa šest trkačkih vikenda: Spa, dupli program na Lauzicringu, Asen i dupli program na Nirburgringu.

Još jedan Audi DTM pilot, Niko Miler, smatran je kandidatom za Abtovog naslednika, ali je Švajcarac u Formuli E već angažovan u konkurentskom timu Dregon rejsing.

“Mislim da sam ove godine posvećen DTM-u i to je moj prvi prioritet. Drugi je sigurno kampanja u Formuli E sa Dregonom, s njima imam ugovor za celu sezonu. Videćemo kako će ideje i vremena tu nešto promeniti. Imam nedovršena posla, a šta još može da iskoči, ostaje da se vidi. Potpuno sam posvećen svom dualnom programu i nadam se da ću biti uspešan u obe discipline”, ispričao je Miler.