Šeldon van der Linde je izbor ROWE rejsinga za DTM kampanju 2021.

Južnoafrikanac Šeldon van der Linde voziće za ROWE rejsing, klijentski BMW tim u dolazećem DTM šampionatu.

Van der Linde je DTM debi za marku iz Minhena izveo 2019, kada mu je bilo svega 19 godina. Na Zolderu je već u svom četvrtom nastupu u seriji osvojio pol-poziciju.

Prošle godine je BMW pretrpeo rezultatski DTM debakl, a Šeldon je bio jedna od retkih svetlih tačaka. Pobedio je na Asenu i bio drugi na Lauzicringu, završivši sezonu kao šesti u generalnom i kao drugi najuspešniji vozač brenda.

Po okončanju sezone 2020. ostao je fabrički pilot Bavarskih motornih radionica, a nastavak DTM karijere omogućio mu je ugovor sa ROWE rejsingom čiji će “BMW M6 GT3” voziti u 2021.

Njegov stariji brat Kelvin van der Linde već je za ovu godinu potvrđen kao DTM vozač “audija R8” tima Abt.

“Pre svega, drago mi je što i dalje vozim DTM u “BMW-u”, kazao je Šeldon, o čijoj karijeri se stara agencija čiji su vlasnici DTM prvak Rene Rast i menadžer Denis Roštek.

“Posle dve godine i mnogih sjajnih momenata u seriji, sada mi je cilj da iskoristim stečeno iskustvo. Radeći to, želim da se sam poboljšam i da pomognem ekipi da učini isto.”

“Ponosan sam što sam član ROWE rejsing projekta i zahvaljujem timu na poverenju koje mi je pružio. S druge strane, stvarno mi je drago što je i Kelvin došao u DTM.”

“Obojica smo oduvek sanjali da u nekom trenutku vozimo u ovom šampionatu i jednostavno je neverovatno da ćemo od juna biti suparnici u najvećoj turing seriji na svetu!”, završio je automobilista iz Johanesburga.

Prelazak na GT3 platformu omogućio je ROWE rejsingu da postane DTM debitant. Odlazeći “BMW M6 GT3” već je model u ozbiljnim godinama, a ekipa iz Sarske oblasti je s njim osvojila Spa 24H 2016. i Nirburgring 24H 2020.

BMW zasad ima dva klijenta u preoblikovanoj seriji (Valkenhorst startuje s jednim automobilom), s tim što još nije izvesno da li će Rowe prijaviti i drugi “BMW”. O toj mogućnosti se uveliko govori, a kao glavni kandidat za sedište spominje se Timo Glok.

“Drago nam je što sarađujemo sa Šeldonom u našoj prvoj DTM sezoni”, rekao je Rowe šef Hans-Peter Naundorf.

“Svesno smo tražili njega jer je on s jedne strane i dalje mlad vozač, a s druge ima već puno DTM iskustva i tu je pokazao svoju klasu.”

“Veoma se dobro uklapa u naša očekivanja i ideje i pomoći će nam da primenimo naš koncept i dostignemo najbolje moguće performanse.”

“Dobra je priča i to što ćemo videti prvo rivalstvo između dva brata u ovom milenijumu. Pretpostavljam da će Šeldonu to biti dodatna motivacija da završi ispred svog velikog brata.”

DTM treba da otvori sezonu u junu na Nacionalnom autodromu Monca.