Zašto je Bergerov DTM drim tim Hilkenberg-Vilnev-Lamborgini ostao mrtvorođenče?

DTM šef Gerhard Berger hteo je da stvori Lamborgini ‘ol-star’ tim za DTM 2021, da dovede bivše F1 vozače Nika Hilkenberga i Žaka Vilneva i smesti ih u par “hurakana”, ali nije bilo suđeno da mu se taj naum ostvari.

Austrijanac je hteo da iskoristi prelazak šampionata na GT3 tehniku i tokom zime je iza scene radio na formiranju pomenutog tandema, koji bi svojom specifičnom težinom dramatično podigao DTM profil i interesovanje navijača.

Veruje se i da je Berger bio ključni igrač i u povratku Red bula u DTM, s obzirom na njegove dugogodišnje odlične kontakte sa Ditrihom Matešicem. Podsećamo, Red bul ove godine stoji iza dva “ferarija” koje će voziti Aleks Albon, Lijam Loson i Nik Kasidi.

Sada se doznalo i za spektakularnu Hilkenberg-Vilnev-Lamborgini kombinaciju, koja za razliku od one s Red bulom nije realizovana.

Berger se s Vilnevom takmičio u svojim završnim godinama u Formuli 1, u sezonama 1996. i ‘97. Tvrdi se da je 49-godišnji Kanađanin, F1 šampion iz 1996, bio zainteresovan za DTM projekat.

Vilnev je krajem januara čak izjavio da je DTM “pored Formule 1 trenutno najprivlačnija trkačka serija za ambicioznog trkača”, što je pokazivalo koliko je zaista zagrejan. Bergerov komentar se “rimovao”: “Žak bi se optimalno uklopio u koncept, ali je na kraju sve pitanje finansija.”

S druge strane, Hilkenberg je odavno na Bergerovoj listi želja, ali je on ipak imao drugačije viđenje nastavka svoje karijere i DTM ponudu je odbio.

Trkač iz Emeriha ostao je bez F1 sedišta 2019, kada je Reno odlučio da umesto njega regrutuje Estebana Okona. Niku je i dalje prioritet da se vrati u kokpit Formule 1, što mu je prošle godine i uspelo kada je silom (pandemijskih) prilika vozio tri gran prija za Rejsing point.

“Meni je glavno da ove godine ostanem u F1 orbiti kako bih maksimalno iskoristio priliku kada se ukaže”, rekao je 33-godišnji Hilkenberg. “Takođe i da osmatram i jednim okom motrim na 2022: ima li nečega? Mogu li da izvedem još jedan kambek?”

Budžet za predviđeni Lamborgini tim i projekat trebalo je da obezbedi jedan globalno aktivni investicioni fond iz švajcarskog kantona Cug. Poenta njegovog angažmana trebalo je da bude dovođenje poslovnih partnera i gostiju u padok tokom DTM trkačkih vikenda.

Navodno je s Lamborginijem već bio postignut dogovor o isporuci dva “hurakana GT3” i rezervnih delova, a kuća iz Sant’ Agate Bolonjeze obezbedila bi i inženjera za dvogodišnji period.

Konačna i nesavladiva prepreka ipak nije bio Hilkenberg (za kog se tvrdi se da će ove godine biti rezervista F1 timova Mercedesa i Aston Martina), već korona virus.

Kako su se pojavili njegovi novi sojevi, protivpandemijske mere ponovo se uvode i osnažuju, a brojevi zaraženih ostali su visoki uprkos svemu. Nekoliko zemalja Evrope je ponovo u ovoj ili onoj meri zaključano. U takvim uslovima ne može se planirati nikakvo inače uobičajeno VIP gostoprimstvo na DTM autodromima.

Foto: Gruppe C Photography

U februaru su pregovori o švajcarskom Lamborgini supertimu dospeli u slepu ulicu. Investitor se povukao, a bez neophodna 2 miliona evra, koliko je trebalo da uloži, ambiciozni projekat je bio osuđen na propast. Takođe, izgleda da nema ničeg ni od eventualnog odlaganja kampanje za 2022. godinu.

“Sponzori ne žele i ne mogu da se posvete ako čak ne znaju ni da li će uopšte moći da nastave sa svojim poslovima”, komentarisao je Berger aktuelnu pandemijsku situaciju. “Niko ne zna kakva je ekonomska budućnost. Mi ne znamo da li možemo da planiramo gledaoce i ako možemo, u kojoj meri i pod kojim uslovima.”

U novom DTM-u skrojenom po GT3 receptu zasad je izvesno prisustvo marki Audi, Mercedes, BMW, Ferari i Meklaren, a vreme će pokazati hoće li se za šampionat prijaviti ijedan klijentski tim Lamborginija.