Šeldon van der Linde slavio na odloženoj prvoj DTM trci na Nirburgringu

Južnoafrički trkač Šeldon van der Linde je jedini višestruki DTM pobednik ove sezone, pobedivši na sprint konfiguraciji staze ispred svog brata i vozača Audija, Kelvina van der Lindea i drugog Abt vozača, Rikarda Felera.

Kvalifikacije za prvu trku nemačke premijum serije nisu održane zbog veoma guste magle, te je startni poredak za prvu trku vikenda formiran na osnovu generalnog plasmana.

Sa prve startne pozicije u trku je ušao Mirko Bortoloti u “lamborginiju” ekipe Graser, ispred Šeldona van der Lindea u “BMW M4 GT3” tima Šubert i Renea Rasta u “audiju R8 LMS” Abt sportslajna.

Kada su se vozači poređali za početak trke, vremenske prilike i dalje nisu dopuštale bezbedan početak i start je odložen za sat vremena. Sledeća odluka čelnika trke je bila da se sačekaju bolje vremenske prilike što se desilo tek u 17.15.

Pobednik na poslednjoj trci pred letnju pauzu, Brazilac Felipe Fraga, imao je odličan start u svom “ferariju” ekipe Red Bul AF Korse i probio se na drugo mesto prolaskom spoljnom stranom prve krivine, dok je Bortoloti uspeo da svoj “lamborgini hurakan” održi na prvoj poziciji. Šeldon van der Linde je pao na treće mesto.

Fraga je potom napao Bortolotija za prvo mesto i pretekao vozača ekipe Graser, dok je Rast pao na peto mesto. Lukas Auer je uspeo da pretekne Šeldona van der Lindea za treće mesto, a Feler je uspeo da pretekne svoje iskusnije kolege po brendu, Rasta i Nika Milera, čime je došao na četvrto mesto.

Vozači Poršea su takođe napredovali – Tomas Prajning i Denis Olsen su se domogli pete, odnosno osme pozicije. Miler i Rast su se borili za poziciju vozeći se niz startno ciljni pravac, kada je Rast zakačio zadnji desni kraj Milerovog “audija R8 LMS”, što je dovelo do pucanja pneumatika kod Milera.

Kasnije, Denis Olsen se našao u “sendviču šampiona” kada su Rast i Maksimilijan Gec pokušali da ga preteknu istovremeno. Olsen je taj duel završio u šljunku i oštetio pod svog “poršea”.

Šeldon van der Linde je u petom krugu sustigao i potom pretekao “mercedes” kojim je upravljao Lukas Auer za treće mesto. Prajning je pretekao Felera i Auera, a odbranio se i od Geca i našao se na četvrtom mestu.

Nakon redovnih promena guma, Fraga je ponovo pretekao Bortolotija, jer je obavio svoje stajanje krug ranije, dok je Šeldon van der Linde pretekao Renea Rasta za virtuelno treće mesto.

Sledeći koji su napadali Rasta su bili aktuelni šampion Gec i Lorens Vantur, još jedan od vozača Poršea, koji je u pokušaju preticanja Mercedesa, zakačio zadnji kraj Rastovog “audija” i poslao ga u okret van staze.

Kelvin van der Linde je čekao 26. krug da poseti garažu i promeni gume, nakon starta sa 13. pozicije, ali se vratio na stazu na četvrtom mestu, iza svog brata Šeldona. Međutim, nije imao dovoljno zagrejane gume, pa je izgubio poziciju od svog timskog kolege, Rikarda Felera.

Bortoloti je imao odličan tempo i sustigao je “ferari” kojim upravlja Felipe Fraga. Italijan je pokušao da pretekne vozače ekipe AF Korse u poslednjoj krivini u 29. krugu, ali je pogrešno procenio prolaz kroz krivinu i udario u “ferari”, zbog čega su obojica ostala okrenuta na stazi i pali su na začelje.

Šeldon van der Linde je preuzeo vodeću poziciju, a Kelvin van der Linde je uspeo da se probije pored timskog kolege Rikarda Felera i preuzeo je drugo mesto. Bortoloti je kažnjen za incident, pomeranjem pet mesta niže na startu za drugu trku.

Tromeč za šesto mesto su vodili Filip Eng, Nik Kasidi i Rene Rast. Kasidi je najpre pretekao Rasta, onda napao Enga, što je otvorilo vrata Rastu, koji je onda pokušao da izvede dvostruko preticanje. Eng je na to odreagovao i održao se na šestom mestu, dok je Rast završio sa oštećenom karoserijom, pa je bio laka meta za Marka Vitmana, koji ga je pretekao za osmo mesto.

Vodeća trojica su prošla kroz cilj u nepromenjenom rasporedu: Šeldon van der Linde, Kelvin van der Linde i Rikardo Feler. Aktuelni šampion, Maksimilijan Gec (Mercedes) je trku završio na četvrtom mestu, ispred Lukasa Auera (Mercedes). Šesto mesto je osvojio Filip Eng (BMW), ispred jedinog preostalog vozača Ferarija u trci, Nika Kasidija. Vitman je prošao kroz cilj kao osmi za BMW dok su poslednje dve pozicije koje donose poene osvojili Rast (Audi) i Grenije (Mercedes).

Ovo je prvi put u DTM istoriji da su braća završila trku na vodeće dve pozicije i BMWpredstavnik Šeldon van der Linde je preuzeo vodeću poziciju u generalnom plasmanu sa 105 poena. Bortoloti je ostao na 89 na drugom mestu, dok Rene Rast sada ima 81 poen.