Van der Linde: GT3 specijalisti nisu u prednosti, stari DTM vozači imaju svetsku klasu

(Photo by Hoch Zwei)

U DTM predsezoni čula su se mišljenja da će u novoj, GT3 eri serije, vozači specijalizovani za tu kategoriju i vrstu trka imati početnu prednost.

Audijev vozač Kelvin van der Linde izjavio je da ga ta teza tera na smeh i da očekuje da će DTM veterani odmah pokazati pravi tempo.

Uopšteno govoreći, DTM startna rešetka 2021. uključuje vozače koji su ostali u šampionatu i sada su u GT3 automobilima umesto u siluetama Klase 1, kao i one koji su pridošlice, ali su superiskusni u gran turizmo takmičenjima.

Dvostruki DTM viceprvak Niko Miler kazao je da će GT3 rutinere biti teško pobediti, jer oni svake godine voze 30 ili više trka u automobilima te specifikacije.

Slično gledište izrazio je i Timo Glok, rekavši da se oseća kao debitant, iako mu je dolazeća DTM sezona deseta u nizu.

Van der Linde je DTM novajlija, trka se za ekipu Abt sportslajn, ali je najveći deo profesionalne karijere proveo u “audiju R8 LMS”. On je jedan od GT3 veterana od koje “stara DTM garda” možda zazire.

Uprkos tome, Južnoafrikanac veruje da su iskusni DTM takmičari tako kvalitetni da će se oni bez problema prilagoditi GT3 mašineriji.

“Svaki put moram da se nasmejem kad to čujem, a u ovom trenutku često to slušam i u svom timu”, komentarisao je Kelvin mišljenja poput Milerovog i Glokovog.

“Ne stižete u DTM ako niste vozač svetske klase. Svi ti momci, Glok, Majk Rokenfeler, svi bivši DTM vozači, čak i moj brat Šeldon (koji vozi za ROWE BMW) pokušavaju da umanje svoje šanse. Mislim da su to sve vozači svetske klase, da će imati tempo u Monci i da će pružiti dobru borbu. U to sam sto odsto siguran.”

“Neću lagati – situacija na papiru svakako izgleda dobro za nas. Ali, na kraju krajeva, to je trkanje, auto ima četiri točka i volan. Dakle, momci, pustite da vam porastu ja*a i navalite.”

Glok nema obimno GT3 iskustvo. Vozio je “BMW M6 GT3” na prve dve runde GT Svetskog čelendža Evropa za tim Valkenhorst i imao top 10 plasman na Pol Rikaru. Pre toga, u dva navrata je startovao na Bathurstu 12H, takođe kao BMW pilot.

Vetran iz Lindenfelsa i dalje smatra da će takmičari s velikom GT3 kilometražom biti na čelu tokom prvih nekoliko rundi ove DTM sezone. On se požalio da su mu pripreme za 2021. poremećene zato što je ROWE dovezao samo jedan auto na Hokenhajmring, a poslednji dan na Lauzicringu morao je da propusti.

“U Hokenhajmu sam delio automobil sa timskim kolegom Šeldonom i nisam mnogo vremena proveo u njemu. Na Lauzicringu smo prvog dana imali manji tehnički problem. Recimo da sam na kraju imao dan i po ili dva u automobilu i to je zaista sve. Dakle, još mnogo imam da naučim.”

“Iako se Kelvin s time bap baš ne slaže, ja mislim da i dalje postoji prednost za vozače koji su naviknuti na GT3 automobile jer ih oni poznaju kao svoj džep, znaju šta treba da rade. Ja sam još u procesu učenja, dokle smem da idem, gde je granica kada se koči s ABS-om, kontrola trakcije, takve stvari.”

“Mi imamo kratko vreme za pripremu, dva treninga traju po 45 minuta, to nije mnogo. Ali, to je na kraju krajeva proces učenja i na kraju ćemo pronaći način da dostignemo potrebnu brzinu.”