Vitman: U redu je bio Lauzicring, ali greši ko veruje da se BMW vratio u bitku za DTM naslov

Fabrički BMW pilot Marko Vitman ne veruje da se BMW zaista vratio u igru za DTM titulu, iako je brend postigao dvostuku pobedu na prethodnom takmičarskom vikendu na Lauzicringu.

Prvi ovosezonski trijumf – i prvi za Bavarske motorne radionice posle jednogodišnjeg posta – postigao je Lukas Auer na GP konfiguraciji piste, a do cilja ga je ispratio kolega Timo Glok.

Sam Vitman je istog vikenda upisao podijum u trci 1, pa se na pisti u Brandenburgu BMW zbirno pokazao u najkonkurentnijem izdanju u 2020.

DTM šef Gerhard Berger čak je izjavio: “BMW je prikazao senzacionalne performanse i, posledično, bitka za titulu je sada ponovo potpuno otvorena. A ja sam oduševljen što je moj sestrić Auer vozio fantastičnu trku i najzad bio u stanju da ponovo pokaže svoj talenat i brzinu.”

Auerove performanse na stranu, Vitman se ne slaže s Bergerovim mišljenjem i smatra da greši svako ko veruje da je BMW stvarno postao realan pretendent na bilo koji od naslova.

U prilog svom mišljenju, dvostruki prvak serije ističe ogromnu bodovnu razliku na tabeli i zaostatak za Audijem u svim kategorijama, vozačkoj, proizvođačkoj i timskoj.

Četvrtoplasirani Glok je najbolje rangirani BMW pilot, ali ima 81 poen manje od lidera serije, Audi vozača Nika Milera. Vitmanov deficit za prvoplasiranim još je veći i iznosi 93 boda.

U proizvođačkom poretku, Audi je na prve tri runde sezone upisao 406 bodova, što je više nego duplo u poređenju s BMW skorom od 186 poena.

“Ja to ne bih nazvao povratkom u šampionat”, komentarisao je Vitman. “Ako ste se vratili u šampionat, zaostajete možda pet ili sedam bodova, a ne ovoliko.”

“U nedelju smo osvojili tek našu prvu trku ove godine i ne bih rekao da smo se vratili. Lukas i Timo imali su dobru strategiju, bili su u boksu pre mnogih konkurenata i vozili su dobru trku na kraju.”

“Nešto smo napredovali tokom vikenda, ali razlika još postoji, pogotovu u kvalifikacijama. Na Lauzicringu nam je falilo otprilike tri desetinke do pola sekunde u odnosu na “audi”. U poređenju s njima, možda delujemo malo bolje na duže distance.”

“Još pokušavamo da napredujemo i nismo se vratili u šampionat. Prvo moramo da završimo još neku trku ispred njih da bismo počeli da osvajamo više bodova nego Audi.”

Iznenađujuća BMW pobeda u Brandenburgu plod je odluke da Auer i Glok rano zamene gume. To im je donelo prednost u odnosu na Audi trio Miler – Robin Frajns – Rene Rast, jer vozači iz Ingolštata nisu uspeli da ih obiđu, iako su imali svežije pneumatike.

Vitman se nada da eventualne buduće pobede Bavaraca – možda već na vikendu u Asenu – neće biti plod riskantne strategije, već da će BMW smanjiti zaostatak i postati konkurentan na osnovu sopstvenog tempa.

“Nadam se da ćemo imati bolji tempo na Asenu i da nećemo morati da izvodimo rizične strategije, da idemo u boks rano i pre Audija i da se posle nadamo da će degradacija guma biti u redu pred kraj trke.”

“Savršen scenario bio bi da im budemo bliže, ili možda čak i ispred njih u kvalifikacijama. A odatle bismo se potrudili da primenimo normalnu, standardnu strategiju i da jednostavno vozimo dobre trke.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*