Adamek i Fulin Mlađi voze TCR Istočna Evropa u dva “audija RS3 LMS”

Češka ekipa Hornjak-Aditis takmičiće se i u predstojećoj sezoni TCR Istočna Evropa, ali u proširenoj postavi, sa dva automobila.

Menadžer ekipe i prvi vozač je Radim Adamek, a drugo sedište povereno je Petru Fulinu Mlađem, sinu višestrukog osvajača Evropskog kupa turing automobila.

Prošle sezone Adamek je vozio “audi RS3 LMS”, a ove će imati dva automobila iste marke.

“Naš cilj za 2021. je da se unapredimo, budemo bliži vrhu i završavamo trke bez problema i oštećenja. Cilj nam je da postižemo najbolja moguća vremena i rezultate. Videćemo šta TCR Istočna Evropa može da nam ponudi, koliko će biti automobila i vozača. Ta serija još raste. Nadam se da ćemo već na prvom vikendu uspeti da osvojimo barem podijum”, rekao je Adamek.

Petr Fulin Mlađi okušao se u nekoliko turing serija, a dobio je podršku organizatora serije dr Jozefa Kreneka u projektu koji za cilj ima podršku mladim talentovanim vozačima. Zasad je ugovorio učešće na Hungaroringu, ali je u pregovorima i za još nekoliko rundi.

“Petr će se sigurno trkati u Mađarskoj, ali još pregovaramo i moguće je da će se takmičiti na još rundi, ili čak tokom cele sezone. Želimo da u budućnosti sarađujemo sa TCR ekipama, kako bismo napravili primamljive uslove za mlade talente. Svakako želimo da privučemo što je više moguće vozača u TCR Istočna Evropa”, dodao je Adamek, koji je prošlu sezonu regionalne serije završio na 12. mestu u generalnom plasmanu.