Bjerk slavio u prvoj trci u SAD ispred Mihelisa i Askone, Borković 10.

Photo: WSC/MotorSportMedia

Vozač Cijan rejsinga Ted Bjerk pobednik je prve trke američke runde FIA TCR Svetske serije na Srednjem Ohaju.

On je krenuo sa treće pozicije i odmah savladao Norberta Mihelisa, da bi pred kraj distance uspeo da savlada i Mikela Askonu.

Askona je pružao žestok otpor prvo Bjerku, a zatim i Mihelisu, ali se čini da je u drugoj polovini trke imao problema sa automobilom.

U ranoj fazi trke priključak za vodećima držali su i Ma Ćinghua, Esteban Gerijeri i Nestor Đirolami.

Bivše timske kolege i sunarodnici lako su savladali Kineza, a nešto kasnije je duel između njih dvojice dobio Đirolami, koji je trku završio na četvrtoj poziciji ispred Gerijerija.

Cijanovi piloti Jan Erlaher i Santjago Urutija u sprint su ušli sa začelja kolone zbog promene motora, ali su brzo napredovali kroz poredak.

Napredovanje dvostrukok svetskog šampiona zaustavilo se na šestom mestu, dok je Urutija bio sedmi. Urugvajac se malo više pomučio sa Džonom FIlipijem, a posle njega je lako savladao Borkovića.

U samom finišu trke Ma je propustio Urutiju, pa je Kinez trku završio osmi. Deveti je na cilju bio FIlipi, a deseti Borković.

Inače, Bjerk je jedini stigao na pistu u Ohaju sa ranijim iskustvom, gde se trkao pre 24 godine. Njemu je ovo bila prva pobeda u sezoni 2024.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Mihelis sa132 poena, a novi drugoplasirani je sada Askona na 106.

Druga trka je večeras od 23.45.