Erlaher pobednik druge trke u SAD ispred Ma i Bjerka, Borković sedmi

Photo: WSC/MotorSportMedia

Vozač Cijan rejsinga Jan Erlaher pobednik je druge trke FIA TCR Svetske serije na Srednjem Ohaju.

On je u trku ušao sa trećeg mesta, iza Marka Butija i Dušana Borkovića, i brzo savladao Srbina za drugu poziciju. U borbi za pobedi umnogome su mu pomogle timske kolege, koje su se u ranoj fazi trke poređale iza Borkovića.

Kako Urutija nije našao način da obiđe našeg asa, on je propustio Bjerka, kome je to pošlo za rukom, a nešto kasnije su to učinili i Urutija i Ma.

U narednim krugovima Erlaheru nikako nije uspevalo da slomi Butijev otpor, pa je i on taj posao prepustio Bjerku, koji ga je ponovo sjajno odradio. U narednih nekoliko krivina sa mladim Italijanom su se obračunali i Erlaher i Ma, dok je Urutija dobio nekoliko udaraca i našao se u gužvi između Gerijerija, Askone, Borkovića i Mihelisa.

U tom delu se najbolje snašao Gerijeri, koji je izbio na četvrtu poziciju i dao se u poteru za Bjerkom, ali je ponestalo vremena da uđe u duel za podijum.

Pored karirane zastave prvi je prošao Erlaher, kome je Bjerk vratio poziciju, druge je bio Ma, a Bjerk se popeo na najniži stepenik podijuma.

Gerijeri je na cilju bio četvrti, ispred Askone i Mihelisa, a Borković je, posle žestoke borbe, uspeo da se domogne sedme pozicije, ispred Urutije, Đirolamija i Butija.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Mihelis koji ima 148 poena, a novi drugoplasirani je Erlaher sa 128. Treće mesto trenutno zauzima Askona sa 124, a posle sjajnog vikenda u SAD Bjerk ima 120 bodova i nalazi se na četvrtoj poziciji.

Sledeći trkački vikend planiran je za 19. jul na stazi Interlagos u Brazilu.