Borković: Krug koji mi je doneo pol-poziciju nije bio dobar, pravio sam grešake, ali su pravili i drugi

Srpski automobilista Dušan Borković bio je deseti na kvalifikacijama na zajedničkom vikendu TCR Svetske serije i TCR Evropa u Mađarskoj, što mu je donelo pol-poziciju za drugu trku.

On je posle sesije rekao da mu je bilo prilično teško da napravi dobro vreme, jer nikad ranije nije vozio na Hungaroringu u “elantri”.

“Bilo je teže nego prethodnih puta. U Portugalu sam prvi put seo u auto, a na Spa sam napravio mnogo grešaka, inače sam bio brži nego sad u Mađarskoj. Mogu da kažem da nisam sasvim zadovoljan performansama automobila, jer drugi test praktično nismo ni imali”, kaže Borković.

“Kad je trebalo da budem precizan i brz, ili sam bio previše agresivan ili sam previše popuštao, jednostavno nisam mogao da nađem ritam. Problem je bila gužva, mnogo vozača mi je smetalo, kad bi sad krenuo da se žalim, mnogim konkuretima bi bilo brisano vreme. Bilo je baš ružno. Srećom, ušao sam u Q2, a onda je bilo još gore (smeh). Krug koji mi je doneo pol-poziciju uopšte nije bio dobar, pravio sam mnogo grešaka, ali su pravili i drugi. Mnogo krugova je brisano zbog nepoštovanja granica staze, jer se na krivinama 4 i 11 može da se dobije mnogo na brzini ako nagazite malo jače. Ipak, većina tu zapravo previše popuste jer imamo u glavi upravo granicu staze”.

Borković dodaje da mu je poseban uspeh što je bio samo pola sekunde sporiji od frabričkih timova, a sa druge strane mnogo brži od privatnika.

“Danas mi je fokus na to da završim trku, jer ih već dve nisam završio. Čak ću više obratiti pažnju da pobedim konkurente iz TCR Evropa, nego da jurim ukupni plasman. U drugoj trci mi je važno da pobedim Andersona, što ne bi trebalo da bude teško, jer ima nekoliko trkača izmešu nas. A važno je i što je Ferviš daleko od mene. On je opasnost na stazi, mnogo ga volim, ali je mnogo lud”, dodao je naš as.