Erlaher osvojio pol-poziciju u Mađarskoj, Borković kreće prvi u drugom sprintu

Pilot Cijan rejsinga Jan Erlaher osvojio je pol-poziciju na Hungaroringu, na zajedničkom vikendu TCR Svetske serije i TCR Evropa.

Kvalifikacije su vožene po suvom vremenu, a u prvom pokušaju najbrži je bio Mihelis sa vremenom kruga 1,53:866, ispred Urutije, Maa i Bjerka, dok je Borković bio najbolji od vozača TCR Evropa, ukupno sedmi.

Cijanove vozače su brzo nadmašili Ferviš i Haf, a ispod minuta i 53 sekunde prvi je spustio Đirolami.
Erlaher je malo oklevao da uđe u kvalifikacije, ali je lako izbio na čelo poretka sa vremenom kruga 1,52:560, čak 0,148 brže od Đirolamija.

Argentinac je potom bio brži od Francuza za 0,050, a iza njih su se plasirali Ma, Urutija, Mihelis i Askona.
U drugi segment kvalifikacija plasirali su se još i Bjerk, Anderson, Ferviš, Volt, Haf i Borković, dok je Koronel ostao ispod crte za 0,290 sekunde.

Velikom broju vozača brisani su brzi krugovi zbog nepoštovanja granica staze, a čak tri su obrisana Filipiju, koji će startovati u obe trke sa 16. mesta.

U prvom brzom krugu u Q2 najbolje vreme postavio je Erlaher 1,52:289, samo 0,073 bolje od Đirolamija.

Erlaher je na kraju osvojio pol-poziciju za prvu trku, ispred Đirolamija i Maa. Dvojac BRC rejsinga do kraja je pokušavao popravi vreme, ali je čettvrto i peto vreme bilo sve što su Askona i Mihelis uspeli da osvoje.
Urutija će trku početi sa šeste pozicije, Anderson sa sedme, a Ferviš i Bjerk sa osme i devete.

Deseto mesto i pol-poziciju za drugu trku osvojio je Borković, a ispod crte su ostali Volt i Haf, kome je brisan brzi krug zbog nepoštovanja granica staze.

Prva trka je na programu danas od 17.05.