Borković: Nisam mogao da zadržim pozicije zbog problema na autu i nesportskog ponašanja nekih vozača Cijan rejsinga

Photo: WSC/MotorSportMedia

Srpski automobilista Dušan Borković završio je učešće u FIA TCR Svetskoj seriji na stazi Srednji Ohajo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Uprkos problemima sa kojima se susrela ekipa GOAT rejsing za koju Borković vozi od ove godine, on je pokazao srpsku borbenost i lavlje srce u duelima sa najboljim vozačima sveta.

On je u kvalifikacijama postavio deveto vreme, što mu je donelo drugo startno mesto za drugu trku. Naš as je prvi sprint završio na devetoj poziciji, a drugi na sedmoj.

“Imali smo mnogo izazova ovog vikenda. Tim je uradio odličan posao i unapredio automobil između prve i druge trke, s obzirom da uopšte nismo imali dobro prijanjanje guma u prvoj trci. Na startu druge trke, koju sam odlično započeo, posle nekoliko udaraca od strane vozača Cijan rejsinga, moj auto je prijavio crveni alarm koji je ukazivao na problem sa gorivom i znak da treba da stanem. Ipak, timski smo odlučili da rizikujemo i pokušamo da završimo trku sa najboljim mogućim plasmanom”, kaže Borković.

“Nisam mogao da zadržim pozicije zbog problema na automobilu, ali i, između ostalog, nesportskog ponašanja nekih vozača Cijan rejsinga. Urutija je diskvalifikovan i obrisani su mu rezultati celog trkačkog vikenda, dok je Bjerk dobio kaznu od pet sekundi. Uprkos svemu, moja misija je da budem brz, odradim svoj posao, pomognem timu, napredujem kao vozač, i najvažnije, da predstavljam Srbiju u FIA TCR Svetskoj seriji”.

Sledeći trkački vikend koji očekuje Borkovića je na legendarnoj stazi Interlagos u Brazilu od 19. do 21. jula.