TCR Istočna Evropa: Homola i Buči slavili u dve trke na Slovakija ringu

TCR Istočna Evropa završila je vikend na Slovakija ringu dvema trkama u kojima su trijumfovali Mato Homola i Atila Buči.

Pol-poziciju za prvi sprint osvojio je Homola, koji je bez većih problema to pretočio u pobedu pred svojom publikom.

Na startu je trku poveo Ivars Valers, ali je Homola vratio lidersku poziciju do kraja prvog kruga. Iza njega je sve vreme bio njegov timski kolega Adam Kout, sve dok mu šred kraj trke nije pukao pneumatik, pa je morao da odustane. Tako je Buči kroz cilj prošao drugi, a najniži stepenik podijuma osvojio je Jirži Zbožinek.

Kadlečik je bio četvrti na cilju, ispred Knega, Čižeka i Smejkala, Kadžaja je bio osmi, Adamek deveti, a 10. mesto je zabeležio Valers.

U drugoj trci sa najboljeg startnog mesta krenuo je Adamek, dok su glavni rivali za titulu Buš i Homola krenuli sa osme i devete pozicije.

Kao i u prethodnim trkama, i ovog puta su njih dvojica uspeli da se probiju kroz poredak i na kraju završe na podijumu – Buči kao pobednik, a Homola kao drugoplasirani. Kout je ovog puta završio trku i popeo se na treći stepenik podijuma, četvrti je na cilju bio Kadlečik, ispred Kirhera i Čižeka, Smejkal je bio sedmi, Adamek osmi, a Jorden Doliška je zabeležila svoj prvi top 10 rezultat osvojivši deveto mesto ispred Valersa.

Stanje u generalnom plasamnu je nepromenjeno, i dalje vodi Homola ispred Bučija, a sledeći trkački vikend je za skoro dva meseca na autodromu Most u Češkoj.