Borković: Očekivao sam poteškoće na prvom vikendu, ali ne i da trku umalo završim na krovu

Srpski automobilista Dušan Borković započeo je sezonu u TCR Evropa na stazi Algarve u Portugalu na zajedničkom vikendu ovog takmičenja i TCR Svetske serije.

On je osvojio ukupno 30 bodova, izborivši se za četvrtu poziciju u prvoj trci, dok je u drugom sprintu morao da odustane posle snažnog udarca koji je dobio od Kobea Pauvelsa u prvom krugu.

Prvi izlazak na stazu našeg asa u “hjundai elantri” bio je na treningu, a vremena koja je pravio bila su slična onima koje su pravili Hjundaijevi fabrički vozači, pre svih Dušanov veliki prijatelj Norbert Mihelis.

“Očekivao sam da će biti poteškoća s obzirom na to da automobil uopšte ne poznajem, gume su potpuno nove kao i staza na kojoj nisam vozio ranije. Uprkos tome, uspeo sam da savladam auto i stazu i završio sam na četvrtoj poziciji u TCR Evropi u prvoj trci. U drugoj trci sam odlično startovao, ali sam već u četvrtoj krivini zadobio direktan udarac od mlađeg kolege koji se nepropisno vratio na stazu nakon svog incidenta sa Đirolamijem, dok sam ja bio na stazi. Srećom, nisam se prevrnuo na krov”, rekao je Borković.
“Duga je sezona i verujem da ćemo Target i ja biti sve bolji, a meni je velika čast da predstavljam Srbiju i svoje partnere na ovako prestižnom svetskom i evropskom takmičenju”.

Borković posle dve trke u Portugalu u TCR Evropa deli deveto mesto u generalnom plasmanu, a sledeći trkački vikend, koji će takođe biti vožen zajedno sa TCR Svetskom serijom, planiran je 13. i 14. maja na uličnoj stazi Po u Francuskoj.

Rezultati TCR svetske liste biće objavljeni u sredu u sredu u ponoć, kada se saberu svi rezultati u TCR serijama.