Milovanović i drugi put slavio u Mađarskoj: Od pobede mi je draže što je TCC zaživeo

Foto Grzegorz Kozera

Srpski automobilista Nemanja Milovanović završio je prvi vikend u TCC još jednom pobedom na Hungaroringu.

On je u kvalifikacijama bio drugi, 0,111 sekunde sporiji od glavnog konkurenta u seriji Frana Dubrete.

“Ceo vikend smo imali problem sa ležanjem automobila, mnogo smo radili da to popravimo, ali nismo uspeli. Otkrili smo da je problem bio u amortizerima, koji su reparirani pre početka sezone, ali nisu dobro namešteni. Moj brat Mirko je pokušao sve što zna da auto nekako smiri, i donekle uspeo, ali sam se baš namučio”, kaže Milovanović.

Što se druge trke u Mađarskoj tiče, u njoj nisu startovali Kastratović i Radnjić, a nisu je završili Lemerhofer i Dubreta.

“Pokazali smo ozbiljan ritam u trkama, a u drugom sprintu je start bio presudan. Pokazao sam da umem da razmišljam, da sam stabilan, Dubreta i ja smo imali sjajan duel, ali je njemu pukla guma i žao mi je što nismo našu bitku završili na stazi”, dodao je naš as.

“Posebno mi je drago što je naša nova serija zaživela. Verujem da će sledeća trka biti teža, jer je konkurencija odlična. Trebalo bi da vozimo u Varanu, ali je moguće da ćemo ipak ići na Red bul ring”, otkrio je Milovanović.

“Hvala mom sponzoru brendu 365.rs i mojoj porodici na podršci. Drago mi je što sam uspeo dva puta da pobedim, ali mi je još draže što smo uspeli u nečem potpuno novom. Sve pohvale za moje kolege, sjajno smo se proveli za vikend”.