Borković osvojio pol-poziciju i u Slovačkoj

Dušan Borković je bio najbrži na kvalifikacijama druge runde istočnoevropskog TCR šampionata i sa “hjundaijem” ekipe M1RA obezbedio je drugi par ovosezonskih pol-pozicija i bonus poene.

Srpski automobilista je na Slovakija ringu izvezao dva najbrža kruga, što mu donosi dve pol-pozicije za vikend. U prvom merenom krugu zaustavio je štopericu na 2:12.624, čemu nijedan konkurent nije uspeo da se približi na manje od pola sekunde.

U nekoliko kasnijih pokušaja Borković nije uspevao da dodatno podigne letvicu, da bi mu to pošlo za rukom tek pri kraju polučasovne sesije. Njegovih tadašnjih 2:12.225 donelo mu je idealno startno mesto za prvi od dva sprinta vikenda.

Austrijanac Sandro Zoubek završio je kvalifikacije kao drugi, dovezavši svoj “audi” na 0.514 sekundi od vremena pol-pozicije. Samo su Zoubek i Borković na Slovakija ringu probili granicu od 2 minuta i 13 sekundi za krug od 5.922 metra.

Treći je bio Čeh Jahim Galaš u “VW golfu” (+0.903) prošlogodišnji vicešampion TCR Istočna Evropa, a četvrti njegov zemljak Dušan Kouržil Mlađi u “hjundaiju” (+1.144), u 2019. treći u generalnom.

Pobrojana trojica pilota, Zoubek, Galaš i Kouržil, smenjivali su se na drugoj poziciji na ovim kvalifikacijama.

Peto mesto zauzeo je Petr Čižek u “kupri leon kompetision” Fulin trkačke akademije (+1.559), šesto vreme postavio je Mihal Makeš (+1.832) u “kupri” Mičanek motorsporta.

Zengeovi puleni Gabor Kišmarti-Lehner i Bence Boldiž smestili su “kupre” u četvrti startni red za prvi sprint, a za Borkovićem su kasnili 2.784, odnosno 2.805 sekundi.

Spisak najbržih deset kompletirali su Poljaci, Šimon Jablonski u “hjundaiju” (+2.836) i Jakub Višomirski u “hondi” FK2 generacije (+2.888).

Hrvat Žarko Knego rangiran je kao trinaesti od sedamnaest takmičara.

Prva trka TCR Istočna Evropa na Slovakija ringu startuje sutra u 10:05.