Braun pobednik prve trke u Sidneju, na podijumu Askona i Erlaher

Vozač TCR Australija Vil Braun pobednik je prve trke zajedničkog vikenda sa TCR Svetskom serijom na Sidnej motorsport parku.

On je startovao sa druge pozicije i brzo prošao Bena Bergvanu i do kraja distance uspeo da se odupre vozačima iz Svetske serije i trijumfuje na domaćem terenu.

Drugo mesto osvojio je Mikel Askona, dok se na treći stepenik podijuma popeo maestralni Jan Erlaher, koji je u sprint ušao sa 12. mesta.

Start trke obeležilo je nekoliko udesa, pa je intervenisalo sigurnosno vozilo. Pred restart je počela da pada jaka kiša, pa je na prvoj krivini izletelo desetak vozača, što je dovelo do prekida.

Tokom pauze, svi su prešli na gume za kišu, a za startni raspored je uzet poredak dva kruga pre prekida.
Na restartu se Askona nije snašao, pa mu je Braun odmah odmakao, a treće mesto je držao Haf.

Erlahera, u tom trenutku osmog, je propustio timski kolega Ma Ćinghua, pa se dvostruki svetski šampion dao u poteru za vodećima. Bogato iskustvo u trkama na ledu očigledno je dalo prednost Franzucu, pa se u preostalih šest krugova u trkačkom tempu lako obračunao sa konkurentima i stigao do treće pozicije.

Četvrti je kroz cilj prošap Ma, ispred Hafa i Ferviša, sedmi je bio australijski vozač Kameron, zatim Mihelis, Bjerk i Đirolami.

Prema pravilima TCR Australija, stratni raspored za drugu trku odrećuje se prema rezultatima iz prvog sprionta, pa će Đirolami krenuti sa pol-pozicije sutra od 6.05 po centralnoevropskom vremenu.